Skocz do zawartości

Ustawa o broni.

41pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podsłuchałem w telewizorni; min. Czuma chce liberalizacji, ale komuch, czołowy antyterorysta" i psełdo aktor" Gen Dziewulski już zaczął warczeć".
Ciekawe dokąd tacy ludzie" jak Dziewulski będą ządzili" naszym państwem.
Pozdrawiam
GW
Napisano
woytas, poczytałem Twój link!! Według mnie ruteń" Dziewulski robi wzystko, aby broń legalnie" mieli tylko przestępcy, kiedy go wreszcie wy..bią na margines społeczeństwa!!!
Pozdrawiam !!
GW
Napisano
Mam taka małą prośbę - nie wiem za bardzo co napisać ale myśle ze jesli ktoś potrafiłby sklecić jakiś mądry list, który później możnaby wydrukować i wysłać pocztą do ministra Czumy albo do posła ze sw okręgu albo nawet do jakiegoś zaprzyjaźnionego posła z zaprzyjaźnionej partii to może coś by to dało?
Co koledzy na to?
Pomijając już to zcy policja czy ktoś inny rozpoczyna medialne nagonki na kolekcjonerów - dlaczego my mamy słabą siłę przebicia inie robimy żadnych akcji??
W pow. artykule przytoczone są dosyć racjonalne argumenty za tym adby dostęp do broni był szerszy. Po co mam przechodzić szkolenie (za które często dużo zapłacę a nic nowego mi nie da) u kolegi policjanta skoro wujek myśliwy nauczył mnie dawno obsługi i obchodzenia się z bronią?
Poza tym i tak ten kto chce mieć (tak jak w przypadku naszej większości-mniemam) broń kolekcjonerską - nie będzie miał z nią do czynienia po raz pierwszy tuż po uzyskaniu pozwolenia. Często ejst tak że strzelaliśmy w szkole, byliśmy na kursach, spora część była w wojsku. Więc nie widzimy tego po raz pierwszy.
makul
Napisano
Witam!!!

Tak BTW końcówki postu Makula.
Nie wiem czy wiecie ale żołnierz zawodowy przez całą służbę ma na stanie broń palną typu :) pistolet. Przez ten okres jeździ w uzbrojone konwoje, wyjeżdża na strzelania, pełni służby z bronią. Bardzo często sam odpowiada za siebie i giwerę. Sam ją ładuje rozładowuje nikt go nie pilnuje. Wynika z tego że przez naście lat ma do czynienia z bronią + PESTKI i jest wszystko OK ale ...
Jeśli chce mieć broń osobistą to musi nie wiadomo jakie historie wymyślać żeby ją dostać. No ale Ci mądrzejsi chcą nas bronić przed ewentualnymi problemami jakie się z tym wiążą no i może niektórzy (nie ja :) ) mogą to zrozumieć. Jednak największa szopka jest po odejściu do cywila bo okazuje się że jesteśmy tak samo traktowani jak ludzie którzy nigdy w życiu nie mieli broni w ręku i ten sam problem z pozwoleniem :) PARANOJA!!!
Nie zrozumcie mnie źle ale pokażcie mi kogoś poza policją wojskiem i kilkoma innymi służbami kto całe życie" ma broń u boku i jej naprawdę używa. Nadmieniam iż każda z tych służb musi znać prawo użycia broni

Ja jeszcze troszkę posłużę i raczej broń nie jest mi potrzebna ale sam fakt niesamowicie irytuje.

Z poważaniem vad
Napisano
Hmmm.

Czy admin forum ODKRYWCA, mógłby w przybliżeniu podać liczbę ??
Tzn, ilu nas tak naprawdę jest ???

Mam plan :-)
Napisano
cyt. Mam taka małą prośbę - nie wiem za bardzo co napisać ale myśle ze jesli ktoś potrafiłby sklecić jakiś mądry list, który później możnaby wydrukować i wysłać pocztą do ministra Czumy albo do posła ze sw okręgu albo nawet do jakiegoś zaprzyjaźnionego posła z zaprzyjaźnionej partii to może coś by to dało?
Co koledzy na to?"

Można zawsze zatkać" kancelarię pocztą tradycyjną.
Miejsce antenowe w telewizorni o 19:30 gwarantowane.
Napisano
Kol Kogan

Informacje
Ilość zarejestrowanych użytkowników w serwisie : 24619

Ilość wszystkich postów w naszym forum : 740998

Ilość odnośników w dziale linki: 838

Ilość osób w dziale Poznajmy Się: 3679

Ilość komentarzy w naszym serwisie : 2030

Ilość aktualnych ogłoszeń na naszej giełdzie : 164

Ilość wszystkich zdjęć w galeriach : 19932
Napisano
Gdyby znalazł się na forum jakiś zorientowany prawnik i przygotował by sensowy list warto by było po biurach poselskich porozsyłać. Z czego wiem gazeta NCzas mogła by pomóc nagłośnić sprawę.
Napisano
Przed chwilą przedstawiał " TV poseł Kurski broń posiada!! ale stanowczo nie zgadza się na poluzowaniem" prawa o broni dla wyborców".
Ciekawe!!
Ile jeszcze będą Ci ludzie hałasowali" w Naszym imieniu!!
GW
Napisano
Do vonadamski:Dokładnie tak jest jak napisałeś,w Polsce mamy chore prawo,i nic na to nie poradzimy,a panowie posłowie dbają tylko o własne interesy,w godzinach pracy w jednostce wojskowej jesteś żołnierzem,po godzinach pracy i poza jednostką jesteś już cywilem.Obiło mi się gdzieś o uszy że w 2 RP żołnierze zawodowi mieli prawo noszenia broni,jak też trzymania broni w domu bez żadnych zezwoleń,choć nie wiem czy to prawda.Pozdrawiam.
Napisano
Przed wojną mój pradziadek miał w domu FN'kę a nie był żadnym wojskowym. Aż w 1939 przyszli niemieccy okupanci i FN kazali oddać :) No i od tamtego czasu nic się nie zmieniło.
Napisano
Tak Benigsen, mogli tylko zostawiali w szafach pancernych w jednostkach, a do kabury wkładało sie pudełko zapałek a sztorc", było lżej, znam to z autopsji.
herrmateuss, zabrali ale nie podali do sądu!!!! w WOLNEJ POLSCE Twój pradziadek tak łatwo by się nie wywinął!
Pozdrawiam
GW
Napisano
Jeżeli znasz to z autopsji,to jesteś lub byłeś zawodowym,lub gliną,ja natomiast pochodzę z wojskowej rodziny,ale obecnie z wojskiem nie mam nic wspólnego,pamiętam jak byłem mały,gdy ojciec wracał po pracy z jednostki ,dawał się pobawić swoim P-64,tylko wcześniej wyjmował magazynek i sprawdzał komorę nabojową,abym się przypadkiem nie postrzelił.To były czasy.
Napisano
Nie, niestety nie byłem gliną, poprostu kiedyś po studiach zostałem oficerem kontraktowym", sprzedałem się dla chlebka mieliśmy maleńką córusię i zero mieszkania, w partii nigdy nie byłem, a to może błąd, jak powiedział Nadczłowiek . Europoseł + profesor Geremek,,,,,tylko krowa nie zmienia poglądów.......
Pozdrawiam.
GW
Napisano
Rozumiem,mój ŚP stary "też sprzedał się,żeby mieć gdzie mieszkać i co jeść,i przede wszystkim żeby mieć za co wychować dzieci,ale również pasjonował się techniką,do partii nigdy nie należał,gdyby należał byłby może pułkownikiem,a nie st.sierżantem szt.,to były te czasy gdzie nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera",ja na jego miejscu bym się zapisał do partii,ze względu na korzyści a nie z przekonania ,cóż teraz już go nie ma,zostały wspomnienia,również serdecznie pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie