Benigsen Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 I kolejne:Policjanci z krasnostawskiej komendy policji, podczas przeszukania pomieszczeń mieszkalnych 40-letniego mężczyzny, ujawnili pokaźny domowy arsenał. Zabezpieczyli blisko 600 sztuk amunicji, 23 bagnety, elementy broni, szable i inne militaria pochodzące prawdopodobnie z okresu II wojny światowej. Na strychu budynku natrafili na 6 granatów moździerzowych, 5 granatów ręcznych oraz pocisk artyleryjski. http://www.policja.pl/portal/pol/1/21458/Zlikwidowany_arsenal.html
Benigsen Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 To jeszcze nie wszystko,resztę poszukajcie sami.Ciekawi mnie czy to kogoś zniechęciło do poszukiwań?i kolekcjonowania militariów i starych numizmatów,bo jak sobie to poczytałem to przyznam się,że mnie zniechęciło,nie dajcie się złapać niebieskim.Pozdrawiam.
stg1971 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 na zdjęciach widać że to kolekcjoner,miłośnik i patriota.znający historie,mający zamiłowanie,to policję wkurza,bo kolekcjonerzy mają większą wiedzę niż eksperci policyjni,teraz ten młody chłopak dostanie kopa od państwa polskiego za wiedzę i zamiłowanie,jak tak nadal będzie to nikt następnemu pokoleniu nie pokaże ani nie powie jak wyglądała 2 wojna światowa,zapomną o przelanej krwi rzez polaków,ciekaw jestem co na to weterani,bo na zachodzie mają normalne podejście.myślę że dożyję ustawy o kolekcji i zbieraniu,bo to co jest niszczy wszystko.
Ostermann Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 non stop kogoś łapią -popatrz popatrz, jakie sprawne służby..Rozumiem że ,,środowisko łowickie na razie nie wypowie się na temat..?Przy takiej skali ,,niefrasobliwości", wręcz kłapania gębami przez samych zainteresowanych/poszkodowanych -dziwne to jest tylko to , że jeszcze nie wszyscy mają zarzuty.Sprawa zapewne jest rozwojowa -bo chcących ,,pochwalić się wiedzą , lub ,,strzelić z ucha" są całe zastępy.A teraz jak zwykle towarzystwo w szoku -))) -
feld Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 A czym nasza władza ma sie pochwalic?a statystyki musza odpowiednio hulac.To czym nabic?najłatwiej?dupnac jakiegos poszukiwacza,ewentualnie kolekcjonera.I statystyka idzie w góre.Proste.
banginghunter Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Ten pierwszy link Okejosa to czasem nie pewna znana warszawska wrześniowa GRH ? Dość charakterystyczna ta kopia granatnika wz.36 z skopiowaną inskrypcją ...
radek98k Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Tyle ludzi zostaje złapanych i 8 lat więzienia za pasję i fascynację militariów z II wojny światowej. Ogromne żniwo, jak za czasów komunizmu.
pik78 Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Oj Radek ,nie porownoj dzisiejszych realiow z czaami komuny". Dzisiaj nikt ciebie nie pobije z przesłuchujacyh (na policji ,CBS),nawet głosu nie uniosą. Za komuny" a zwlaszcza tej tuz powojennej ,za te arsenaly z podanych linkow nie wszedlbys sam do celi...Wyroki śmierci za nielegalną bron nie były niczym zasakjacym tuz po wojnie...
grz_w Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Metoda poszukiwań na wykrywacz:-miejscówka jak się uda-fanty jak się uda-wyjście zależne od pogody (załóżmy)Metoda poszukiwań na nakaz:-najlepsze miejscówki-najlepsze fanty-wyjście (raczej wejście) niezależne od pogody-niekonieczna zgoda właściciela terenu, pozwolenie WKZ itp.
bubbers Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 pik78 tutaj się z tobą nie zgodzę że na posterunku nie dostaniesz,bez problemu wyłapiesz liścia albo pałą po piętach na przesłuchaniu,takie są realia...
detek Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Nasze wielkie służby skupiły się na nas, bo jesteśmy jak owce. Zamiast gonić wilka w lesie to można się przyczaić na owieczkę która jest wystawiona na polance i nie ucieka, A jeśli będzie się miało szczęście to za rok znowu będzie można ją zgarnąć i objechać z wełny. Niestety chyba jesteśmy zbytnio dostępni.
stg1971 Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 każde stado owiec ma pasterza i psa który chroni,myślę że nie jeden posiada jakiegoś pieska w postaci p-08,38,v-35 hp-a.ktoś nie wytrzyma i co pies pogryzie i zje wilka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.