Skocz do zawartości

i jeszcze jeden i jeszcze raz..... nalocik

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I kolejne:Policjanci z krasnostawskiej komendy policji, podczas przeszukania pomieszczeń mieszkalnych 40-letniego mężczyzny, ujawnili pokaźny domowy arsenał. Zabezpieczyli blisko 600 sztuk amunicji, 23 bagnety, elementy broni, szable i inne militaria pochodzące prawdopodobnie z okresu II wojny światowej. Na strychu budynku natrafili na 6 granatów moździerzowych, 5 granatów ręcznych oraz pocisk artyleryjski. http://www.policja.pl/portal/pol/1/21458/Zlikwidowany_arsenal.html
Napisano
To jeszcze nie wszystko,resztę poszukajcie sami.Ciekawi mnie czy to kogoś zniechęciło do poszukiwań?i kolekcjonowania militariów i starych numizmatów,bo jak sobie to poczytałem to przyznam się,że mnie zniechęciło,nie dajcie się złapać niebieskim.Pozdrawiam.
Napisano
na zdjęciach widać że to kolekcjoner,miłośnik i patriota.znający historie,mający zamiłowanie,to policję wkurza,bo kolekcjonerzy mają większą wiedzę niż eksperci policyjni,teraz ten młody chłopak dostanie kopa od państwa polskiego za wiedzę i zamiłowanie,jak tak nadal będzie to nikt następnemu pokoleniu nie pokaże ani nie powie jak wyglądała 2 wojna światowa,zapomną o przelanej krwi rzez polaków,ciekaw jestem co na to weterani,bo na zachodzie mają normalne podejście.myślę że dożyję ustawy o kolekcji i zbieraniu,bo to co jest niszczy wszystko.
Napisano
non stop kogoś łapią -popatrz popatrz, jakie sprawne służby..

Rozumiem że ,,środowisko łowickie na razie nie wypowie się na temat..?

Przy takiej skali ,,niefrasobliwości", wręcz kłapania gębami przez samych zainteresowanych/poszkodowanych -dziwne to jest tylko to , że jeszcze nie wszyscy mają zarzuty.

Sprawa zapewne jest rozwojowa -bo chcących ,,pochwalić się wiedzą , lub ,,strzelić z ucha" są całe zastępy.
A teraz jak zwykle towarzystwo w szoku -))) -
Napisano
A czym nasza władza ma sie pochwalic?a statystyki musza odpowiednio hulac.To czym nabic?najłatwiej?dupnac jakiegos poszukiwacza,ewentualnie kolekcjonera.I statystyka idzie w góre.Proste.
Napisano
Tyle ludzi zostaje złapanych i 8 lat więzienia za pasję i fascynację militariów z II wojny światowej. Ogromne żniwo, jak za czasów komunizmu.
Napisano
Oj Radek ,nie porownoj dzisiejszych realiow z czaami komuny". Dzisiaj nikt ciebie nie pobije z przesłuchujacyh (na policji ,CBS),nawet głosu nie uniosą. Za komuny" a zwlaszcza tej tuz powojennej ,za te arsenaly z podanych linkow nie wszedlbys sam do celi...Wyroki śmierci za nielegalną bron nie były niczym zasakjacym tuz po wojnie...
Napisano
Metoda poszukiwań na wykrywacz:
-miejscówka jak się uda
-fanty jak się uda
-wyjście zależne od pogody (załóżmy)
Metoda poszukiwań na nakaz:
-najlepsze miejscówki
-najlepsze fanty
-wyjście (raczej wejście) niezależne od pogody
-niekonieczna zgoda właściciela terenu, pozwolenie WKZ itp.
Napisano
pik78 tutaj się z tobą nie zgodzę że na posterunku nie dostaniesz,bez problemu wyłapiesz liścia albo pałą po piętach na przesłuchaniu,takie są realia...
Napisano
Nasze wielkie służby skupiły się na nas, bo jesteśmy jak owce. Zamiast gonić wilka w lesie to można się przyczaić na owieczkę która jest wystawiona na polance i nie ucieka, A jeśli będzie się miało szczęście to za rok znowu będzie można ją zgarnąć i objechać z wełny. Niestety chyba jesteśmy zbytnio dostępni.
Napisano
każde stado owiec ma pasterza i psa który chroni,myślę że nie jeden posiada jakiegoś pieska w postaci p-08,38,v-35 hp-a.ktoś nie wytrzyma i co pies pogryzie i zje wilka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie