rudolf Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 Witam.Ma ktoś może pojęcie dla czego akumulatory wyjęte z zasobnika i ładowane pojedynczo ładują się,a w zasobniku połączonym moim wynalazkiem do wejscia na 9v jest odwrotnie,rozładowują się dodam,że kabelki przełożyłem odwrotnie i to samo.
panzerkpfw Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Pytałem Pana Arka-producenta. Powiedział, że nie wolno ładować całego pakietu(zasobnika), tylko pojedynczo baterie
nikt Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Witam ! Akumulatory wszelakiej maści ładujemy TYLKO i wyłącznie w fabrycznych ładowarkach, w sposób zalecany przez producenta ładowarki i aku. Robimy tak ponieważ : - można zjarać ładowarkę - można zepsuć akumulatorki - i będą padać po godzinie pracy. pozdrawiam RUTUS
nikt Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Jeszcze jedno - trzecie rozwiązanie - w fajnym fajerwerku diabli biorą i ładowarkę i akumulatory.
rudolf Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 Chciałem iść na łatwiznę z ładowaniem a skusił mnie wtyk na 9v w zasobniku.No trudno trza będzie je wyjmować a szkoda.Dzięki za odpowiedzPozdrawiam.
Benigsen Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 A ja mam pytanie do pana Arkadiusza:kiedy pan wypuści nową cewkę do Proximy,proszę o uchylenie rąbka tajemnicy,chyba większość forumowiczów chciałaby to wiedzieć.Moje uszanowanie i pozdrawiam.
MOLA Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Mam pytanie. Jaka moze byc przyczyna tego ze nowe akumulatorki nie działaja w proxie a np. w latarce działają?? . Zaznacze ze sa to GP2700.
matt0 Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 podociskaj wszystkie baterie w pakiecie, mnie tez na początku nie stykało
MOLA Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 No własnie bo na bateriach normalnie chodzi a na aku. nie chce i chyba sa one o drobine grubsze od zwykłych baterii.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Brak styku w komorach baterii i koszykach po założeniu akumulatorków zamiast suchych ogniw to częsta przypadłość. Wynika z niedostosowania tych urządzeń do norm wymiarowych standardowych ogniw. Akumulatory bywają nieco grubsze od zwykłych ogniw, mają krótsze i szersze zaciski dodatnie, dłuższe korpusy. W efekcie zdarza się, ze bez brutalnych operacji na zaciskach baterii ani rusz... Czasami nawet trudno jest upchnąć akumulator tam, gdzie ogniwa suche wchodzą bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.