piotr916 Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2009 witam!Zimowa rekonstrukcja z walk o Piłę ma odbyć 14-02-09r.(sobota),ok.godz.12-tej.na placu przed hotelem Rodło.Organizatorem jest Stowarzyszenie Historyczno-Fortyfikacyjne Przedmoście Piła.To tyle co wiem na dzień dzisiejszy.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 plakat informacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Ze względu na malą rozdzielczosc zdjęcia,opiszę je pokrótce:Inscenizacja 12:30.Po inscenizacji,dla chetnych zostanie udostepniony do zwiedzania schron OPL na Placu Zwyciestwa.Z grup rekonstrukcyjnych wystąpią:GRH 3 Bastion Grolman,Pomerania 1945,WSH Historica" Wronki.Współorganizatorami są:Stowarzyszenie Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznych,Theatrum Historica przy 503 Batalionie Czołgow Ciężkich.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Czy jest szansa żeby się podłączyć jako wolny strzelec" ? Od dawna chciałem wziąć udział w LWP-owskiej inscenizacji ... klamoty mam w sumie komplet na szeregowca kościuszkowskiego. Tyle że stowarzyszenie, którego jestem członkiem nie robi tego okresu i jak coś to pozostaje tylko się podpiąć do kogoś jako ochotnik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Bolek, żadne polskie wojska nie brały udziału w walkach o Piłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Uuups no to ładnie się zgłosiłem ;)Nie wiem czemu ale jakoś mi się skojarzyło, że to inscenizacja z ludowym WP ... no nic szkoda ;)Pozostaje czekać do Powstania :)Dzięki za info Wielebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 W okolicach na pewno walczyło LWP (1 dywizja). Wystarczy wspomnieć Podgaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 24 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2009 Witam!chyba ktoś z Was napisał do mnie na priva.Niestety ja nie jestem w ekipie wspołorganizującej tą imprezę.Po zeszlorocznej inscenizacji Maj 1945" na forum padły glosy,że była za mało rozreklamowana.Pozwoliłem więc sobie i tym razem wypełnić w pewnym stopniu tę lukę.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 15 lutego w wałczu informacja pewna, niestety dokladnej godziny nie znam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makula Napisano 24 Styczeń 2009 Share Napisano 24 Styczeń 2009 Witam i zapraszam na rekonstrukcje . Co do udziału to tylko zaproszone grupy . Pokaz przedstawiać będzie walki w mieście , a jedną z atrakcji będzie RSO PaK 40 kal. 75 mm , który u nas będzie miał swoją premierę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marasxt Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Witam serdecznie to mój pierwszy post i mam nadzieję, że nie ostatni.Wstawiam link o imprezie we Wałczu.http://muzeum.walcz.pl/content.php?cms_id=660&sid=8ec8fa19d6e98241b7f0c869c6fc6bfa&lang=pl&dzial=&p=p1Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 czy ktoś wie może cos więcej w sprawach organizacyjnych odnośnie 14.02 w Pile ? Moze napisze ktoś z PIŁY kto ma jako taka orientację... czy będą jakieś imprezy towarzyszące ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 http://dobroni.pl/rekonstrukcje,1945-walki-na-wale-pomorskim-walcz-2009,1422 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 http://dobroni.pl/rekonstrukcje,1945-walki-o-pile,1423 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 W Wałczu incsenizacja ma byc na dworcu Raduń, jak na mapce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed68 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 W Wałczu inscenizacja ma byc na dworcu Raduń, jak na mapce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bwerk45 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 W Pile odbędzie się rekonstrukcja i otwarty Bunkier OPL na Placu Zwycięstwa przy pomniku na czas imprezy.Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 Witam!A ja- wracając do zeszlorocznej inscenizacji zapraszam do obejżenia mojego filmiku: http://pl.youtube.com/watch?v=PVnXiWLRfZo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 PIOTREK - niezły czad ! super pokazik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 a czy nie spodziwacie sie jakiegoś syfu wokół obchodów i tegorocznej inscenizacji? pytam bo byłem już na jednej takiej gdzie poza historycznymi przyjemnościami były gościnne występy" neofaszystów i innych takich... było mocno nie przyjemnie... w Pile jest zawsze spokój ? warto przyjechać? coś wiecie czy poza GRH nie bedzie innych niespodzianek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 4 Luty 2009 Autor Share Napisano 4 Luty 2009 Witam!Dzięki Remo za recenzję.W zeszłym roku w Pile było Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makula Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Witam. W Pile jest to już 3 impreza związana z 2 wojną światowa , a w tym 2 rekonstrukcja i zawsze był spokój i niemieliśmy z nikim problemów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Reno, możesz przybliżyć temat ? gdzie przy okazji inscenizacji historycznych spotkałeś, lub chociaż słyszałeś o 'występach' neofaszystów ? Chyba, że masz na myśli tzw. 'zloty pojazdów militarnych', gdzie ogólnie atmosferka sprzyja postawie 'nosze sfaste bo lubie' - ale te 'imprezy' akurat z rekonstrukcją historyczną mają niewiele wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reno Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 zgadza się tamte imprezy z rekonstrukcją nie maja absolutnie nic wspólnego ! na szczęście gościnne występy są ogromną rzadkością... nie miałem na mysli konkretnie eofasów" ale jakiekolwiek grupy lubiące sie bawić inaczej... każda skrajność ma swoje minusy... najgorzej jak w miastach rekonstrukcji istnieja jakieś dziwne" instytucje... czytałem gdzieś na forum (nie pamietam gdzie), że w Pile działa Witeź" i że oni mogą coś przygotować... ale nie wiem bo z ich strony internetowej nic takiego nie wynika (zresztą dawno nieaktualizowana) ... a może to tylko głupie ploty w net-cie... z tego co jest na ich stronie wynika że zajmuja się w miarę szczytnymi rzeczami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 16 Luty 2009 Share Napisano 16 Luty 2009 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.