Skocz do zawartości

Rekonstrukcja w Pile,luty 2009

Rekomendowane odpowiedzi

witam!Zimowa rekonstrukcja z walk o Piłę ma odbyć 14-02-09r.(sobota),ok.godz.12-tej.na placu przed hotelem Rodło.Organizatorem jest Stowarzyszenie Historyczno-Fortyfikacyjne Przedmoście Piła.To tyle co wiem na dzień dzisiejszy.Pozdro.

Ze względu na malą rozdzielczosc zdjęcia,opiszę je pokrótce:Inscenizacja 12:30.Po inscenizacji,dla chetnych zostanie udostepniony do zwiedzania schron OPL na Placu Zwyciestwa.Z grup rekonstrukcyjnych wystąpią:GRH 3 Bastion Grolman,Pomerania 1945,WSH Historica" Wronki.Współorganizatorami są:Stowarzyszenie Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznych,Theatrum Historica przy 503 Batalionie Czołgow Ciężkich.Pozdro.

Czy jest szansa żeby się podłączyć jako wolny strzelec" ?
Od dawna chciałem wziąć udział w LWP-owskiej inscenizacji ... klamoty mam w sumie komplet na szeregowca kościuszkowskiego. Tyle że stowarzyszenie, którego jestem członkiem nie robi tego okresu i jak coś to pozostaje tylko się podpiąć do kogoś jako ochotnik ;)

Witam!chyba ktoś z Was napisał do mnie na priva.Niestety ja nie jestem w ekipie wspołorganizującej tą imprezę.Po zeszlorocznej inscenizacji Maj 1945" na forum padły glosy,że była za mało rozreklamowana.Pozwoliłem więc sobie i tym razem wypełnić w pewnym stopniu tę lukę.Pozdrawiam.

Witam i zapraszam na rekonstrukcje . Co do udziału to tylko zaproszone grupy . Pokaz przedstawiać będzie walki w mieście , a jedną z atrakcji będzie RSO PaK 40 kal. 75 mm , który u nas będzie miał swoją premierę .

czy ktoś wie może cos więcej w sprawach organizacyjnych odnośnie 14.02 w Pile ? Moze napisze ktoś z PIŁY kto ma jako taka orientację... czy będą jakieś imprezy towarzyszące ?

a czy nie spodziwacie sie jakiegoś syfu wokół obchodów i tegorocznej inscenizacji? pytam bo byłem już na jednej takiej gdzie poza historycznymi przyjemnościami były gościnne występy" neofaszystów i innych takich... było mocno nie przyjemnie... w Pile jest zawsze spokój ? warto przyjechać? coś wiecie czy poza GRH nie bedzie innych niespodzianek?

Reno, możesz przybliżyć temat ? gdzie przy okazji inscenizacji historycznych spotkałeś, lub chociaż słyszałeś o 'występach' neofaszystów ?

Chyba, że masz na myśli tzw. 'zloty pojazdów militarnych', gdzie ogólnie atmosferka sprzyja postawie 'nosze sfaste bo lubie' - ale te 'imprezy' akurat z rekonstrukcją historyczną mają niewiele wspólnego.

zgadza się tamte imprezy z rekonstrukcją nie maja absolutnie nic wspólnego ! na szczęście gościnne występy są ogromną rzadkością... nie miałem na mysli konkretnie eofasów" ale jakiekolwiek grupy lubiące sie bawić inaczej... każda skrajność ma swoje minusy... najgorzej jak w miastach rekonstrukcji istnieja jakieś dziwne" instytucje... czytałem gdzieś na forum (nie pamietam gdzie), że w Pile działa Witeź" i że oni mogą coś przygotować... ale nie wiem bo z ich strony internetowej nic takiego nie wynika (zresztą dawno nieaktualizowana) ... a może to tylko głupie ploty w net-cie... z tego co jest na ich stronie wynika że zajmuja się w miarę szczytnymi rzeczami...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie