Skocz do zawartości

gti czy minelab

szymi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich proszę o opinie posiadam gti2500 i chciałbym zmienić na minelab exII lub se ,czy warto będe wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam
Napisano
głównie monetki klamerki odznaki i jak wygląda obsługa tej wykrywki jest ona bardziej skąplikowana jak w gti ,za pomocne rady z góry dziękuje

Pozdrawiam
Napisano
w ogóle to gti jest fajny ale chciałem teraz spróbować minelab se.Dlatego pytam ,kolego Mati$ powiedz a jak z opanowaniem tej wykrywki dużo trzeba czasu by się wyznać co i jak
Napisano
Ja mam Quattro (uproszczona wersja Ex) i mi sie podoba. Prosty w obsludze, duzy zasieg, dobra dyskryminacja. Ma tez wady np. ciezkawy, jest troche powolny ale to ponoc tylko na standardowej cewce. Mi sie quattro podoba i mysle ze jesli ta wykrywka jest taka dobra to Ex bedzie jeszcze lepszy.
Napisano
Dokładnie tak jak pisze Matis. Ja również mam Quattro i jedyne co mi przeszkadza już od 2 lat w nim to jego ciężka seryjna cewka. Mam nadzieję że po kupnie nowe cewki 11 DD zasięgi się też poprawią. Poza tym jest to wykrywacz prosty i łatwy w obsłudze. O SE już tego nie mogę powiedzieć gdyż używał go mój Świętej Pamięci kolega Marcin, i był trochę bardziej skomplikowany niż Quattro jak również na wyżyłowanych ustawieniach wrażliwy np. na rżysko.
Napisano
Witam,
jej nie kupuj Explorera SE w ogóle minelaba nie kupuj - wystarczy, że ja go mam i inni też już go mają, jak go kupisz to będzie mniej dla mnie dla reszty do wykopania oczywiście ;)

...a teraz do rzeczy :D Ja posiadam Minelab Explorer SE w wersji Pro Pro :D coby to miało nie znaczyć, kupiłem go jakoś w czerwcu zeszłego roku i szczerze jestem super uber zadowolony z niego - 2-3kg monetek się moczy w oliwie z oliwek ;) nazbieranych od tamtego czasu. Poza tym banalny jest w obsłudze, nie wiem jak ktoś może pisać, że obsługa jest jakoś skomplikowana czy też emituje za dużo dźwięków jak na disco :D Moim zdaniem jak się rozumie idee penetracji gleby jakimkolwiek detektorem to zrozumie każdy dźwięk jaki ten sprzęt wyemituje :D obsługa, ustawienia istny banał, każdy sobie da s tym radę i na 100% nie ma uniwersalnych ustawień chociażby z powodów czysto naturalnych jakimi mogą być też wady słuchu lub nadwrażliwość na dźwięki osoby obsługującej sprzęcik, rodzaju i stopnia mineralizacji gleby itd. Piszę to po to by kolega nie pytał kiedyś tam o jakieś super ustawienia bo naprawdę nie ma to sensu ;) samemu metodą prób i błędów, jak najwygodniej, jak najlepiej go dostroić idzie do odpowiednich warunków... Szczerze polecam ten sprzęt jeśli chcesz poszukiwać drobnicę,... i tu zaskoczę kilka osób... militarkę ;) jakby ktoś nie wiedział ta wykrywka ma dyskryminację od wielkości obiektów żelaznych ;-) a z pewnością sporo osób tego nie wie :-D co prawda nie wbija się tak głęboko ten sygnał z tej wykrywki jak z innego sprzętu typowego na militaria ale obiekty typu hełm spokojnie ze 120cm wyczeszemy ;) pod warunkiem, że nie będziemy szybko machać. Ważna rzecz ten wykrywacz jest dynamiczny co samo przez się mówi, że eksploracja w krzaczkach odpada... bzdura, minimalne ruchy wzbudzają sprzęt na tyle by coś wyczesać ;) co jeszcze mogę napisać... na słuchawkach dłużej wytrzyma aku. ;) ale to chyba nie nowość lol... E-Trac jest o tyle lepszym sprzętem, że wysokie zmineralizowanie gruntu nie robi na nim wrażenia, zasięgi zostają bez zmian czego niestety nie można stwierdzić w ExpSE.

Pozdrawiam.
Napisano
pyt. do Kub961 - miałeś w ręku Explorera SE ? :) ja po 6h ciągłego szukania nie odczułem, że z ręką jest coś nie tak, że boli... bzdura, że nie jest wyważony chyba, że ważysz mniej niż wykrywacz ;) btw. z tym hełmem to przesadziłem ale celowo :P by wzbudzić frustrację... 70cm w porywach do 90cm z marnym sygnałem ;)

Pozdrawiam.
Napisano
No ci powiem,że może i więcej pociągnie bo w powietrzu to ślepy jak Gt,pokazuje dopiero swoją moc w terenie.
Ja mam na razie od miesiaca,czekam na wiosne.
Zobaczymy co potrafi.
XII Lepiej chodzić na iron mask,czy dyskryminacji fabrycznej.
Napisano
witam po tych wszystkich waszych wypowiedziach i szukania prawie miesiąc w necie zdecydowałem , odstawiam na sezon gti i zamawiam minelab se myśle że będe zadowolony z niego
pozdrawiam
Napisano
Kolego terenowiec69.Nie wiem z kad w tobie ta nie nawisc.
Ja chce tylko pomoc innym.
Raczej przeczytaj dokladnie swoje wypowiedzi na tym forum,sa po prostu bezsensowne!
Dlaczego piszesz dziekujemy" przeciez to liczba mnoga a ty jestes raczej pojedynczy.
Moim zdaniem to ty daj sobie spokoj z tym forum bo nic swiezego nie wnosisz.

Pozdrawiam
WV
Napisano
MY.
Już jest nas dwóch. I choć nie brałem udziału w dyskusji to pilnie ją śledzę gdyż jestem posiadaczem Minelaba.
Pozdrawiam
Maniutek
PS. Czy to zasługa zimy, małej ilości słońca czy tyle pyskówek zawsze było na tym forum?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie