jawor1956 Napisano 18 Styczeń 2009 Share Napisano 18 Styczeń 2009 Jan Zientara był AL-u ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 A co sądzicie o zbrodni dokonanej na bezbronnej ludności niemieckiej w 1939 roku w Bydgoszczy przez oddziały Wojska Polskiego.?Zginęło tam według danych niemieckich kilkadziesiąt tysięcy bezbronnych Niemców.Czy uważacie,że żolnierze Wojska Polskiego to zbrodniarzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 kol riteks chyba jaja sobie robi....kilkdziesiat tysiecy (sic!)........ chyba ze ten post jest zamierzonym jo'kem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Chyba wyraźnie piszę,że to według danych niemieckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 podaj zrodła tych danych bo jakom żyw o czymś takim nie słyszałem nawet ze strony niemieckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 A konkretnie propagandy niemieckiej.Hitler nakazał zwiększenie tej ilości do ponad piędziesięciu tysięcy i nakazał w odwecie stracenie wielu Polaków,którzy w większości nie mieli z tą sprawą nic wspólnego.To jest właśnie Niemiecka sprawiedliwość.abijali Niemców z zemsty.Zabójcami byli młodzi funkcjonariusze doświadczeni piętnem wojny, śmiercią bliskich, pobytem w obozach koncentracyjnych czy przymusową pracą. Pałali chęcią odwetu i z ofiar stali się katami"Niektórzy z Was nazywają jednak tych ludzi zbrodniarzami mówiąc,że zbrodniarz pozostanie zbrodniarzem.Więc chciałem spytać czy żołnierze Wojska Polskiego to też są zbrodniarze?Bo Niemcy tak powiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 nie mowimy o propagandzie tylko o faktach.zajrzyj do definicji zbrodni wojennej to sobie odpowiesz. jesli żołnierz popełnia czyn uznany za zbrodnie wojenną to jest zbrodniarzem. konwencje wojejene to określają. więc dotyczy to każdej nacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Właśnie jestem w trakcie czytania książki SS przestroga historii".Skończyłem rozdział o obozach koncentracyjnych.Moje wypowiedzi mogą być stronnicze.Więc chyba nie powinienem wypowiadac się ani w tym ani podobnych do tego tematach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 21 Styczeń 2009 Share Napisano 21 Styczeń 2009 Panowie!!!http://fizy.org/yOV1hQqARLV3Pozdrawiam Wszystkich.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.