Kultywator Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Witam wszystkich . Jestem posiadaczem wykrywcza dynamicznego All-1 pana Aleksandra . Wykrywacz ten jest wykrywczam polskim moim zdaniem nie docenianym na polskim rynku. Cechuje się on bardzo dobrą dyskryminacja i dużym zasięgiem . Ma duży zasięg na monetki ale militarke też ciągnie głęboko . Prosił bym o wpisywanie się posiadaczy tego wykrywacza w tym poście . Z ciekawości można sprawdzić ilu jest posiadaczy tego wykrywacza . Możemy zrobić testy na monetki naszych All-1 i porównać je z wykrywaczami zachodnimi i opisać na jakich najczęsciej ustawieniach się chodzi.
sindbad Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Ja mam All-1, nich nawet będzie, że to Polski bo składany w Polsce.Ale z zachodnimi jak chcesz to porównać?
Kultywator Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Cześć Sindbad .Jeśli masz Alla-1 sam wiesz że zasięgi na monetki sa super i na militarke też. Może zrobisz testy na monetki i napiszesz z ilu bierze twój all , a ja zrobie swoje testy i porównamy je. Bo z tego co widze wiele wykrywczy zostanie z tyłu.
Saper93 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Ja rowniez mam ALLiena. W polskiej firmie all-1 kosztuje ok 1000zł:) Czesto potrafi zaskoczyc zasiegiem, a i tak moj nie ma najwiekszych, jednak jeden z wiekszych. 5gr na dyskr 5/10 i cczułosci 9/10 łapie spokojnie z 27cm. Hełm na dyskrymie 0/10, czułosci jw. łapie z 80cm. No i nie jest to wersja M. Pozdrawiam!
Mati$ Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 1000zl?? http://www.allegro.pl/item527439240_wykrywacz_metali_all_1.html
sindbad Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Cena i tak przesadzona, bo można mieć za to przynajmniej używanego solarisa.Wykrywacz All-1 od wersji 1M różni się tylko zasilaniem, ma symetryczne 9V a nie 5V.Aby można było szczerze porozmawiać o zasięgach trzeb było by wykonać testy w ziemi a nie w powietrzu.Dużym nietaktem jest także porównywanie, bo raczej nie da się tego zrobić.Najdosadniej fakt, iż film pokazujący jak reaguje All1 na boratynkę i żelazo to fikcja podsumował na innym forum MRAND. Jego osoba jest na tyle wiarygodna, że ja mu wierzę, zresztą sami dokładnie sprawdźcie, że pierwsze 2 ruchy około 30 sekundy filmu i wykrywacz nie widzi koloru, a potem jak już przestawiono dyskryminację wszystko pięknie. All1( czytaj volksturm z elementami fiszera) to fajna zabawka na początek i w cenie do 350 zl pewnie jest dobra. Jednak porównywanie tego z CZ3 czy Whitesem to choroba!
Saper93 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Pan all to nie firma tylko konstrukor:/ Tu masz firme: http://demet.republika.pl/dok11.htm Teraz nie ma ceny napisanej ale kiedys była i to było chyba 1200zł.
Saper93 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Na zyczenie kolegi: sa to testy w powietrzu i zasieg w ziemi zawsze bedzie mniejszy. Od róznicy zalezy odpowiednie ustawienie gruntu.
Kultywator Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Alle Panowie z całym szacunkiem on bije zasięgiem wiele wykrywaczy za około 2000 złotych Ci go mają Aljena mogą to potwierdzić że np . Gareta 250 Gareta Master Hunter cx + czy np. X-terre 30 i BOunty Huntery nawet nie mają szans przy Aljenie. A dyskryminacja jest niesamowita dzziała idealnie nawt na dużych głębokościach.
samulb Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 A który z wymienionych wykrywaczy kosztuje 2000 zł?
SWaldek Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Do Kultywator.Kazał Ci ktos te głupoty pisac czy tak cię naszło podczas gdy ziemia zamarznieta?.Ja mam Whitsa 6000 którego kupiłem za 1200 i jeszcze jeden inny ponizej 2 tys i nie podzielam Twojego zdania.Tak sie składa, że sam zbudowałem juz kilka wykrywaczy tego typu, ale od zachwytu jetem daleki. Nie przecze ze nie jest dobry, ale zeby porównywac do najlepszych i stawiac cenę za wzór to tylko dyletanctwo. Nie obraź sie, ale takie mam odczucie, nie mialeś w rekach innego i dlatego tak piszesz.O dyskryminacji nie wspominaj bo nie masz pojęcia jak działa, dla przykładu weż jeden z Tesoro i sobie porównaj to zobaczysz co znaczy dyskryminacja.
Kultywator Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 Do SWaldekKupiłeś Whitsa 6000 używanego czy nowego napisz ile nowy koszyuje Whitsa 6000 . A np Alien Pana Alekasndra nie da szans wielu wykrywką . Napisz który z Bounty Hunterów Garetów i Minlelabów nowych do 2000 da rade Alienowi codzi o zasięg a nie o bajery.Napisałeś (O dyskryminacji nie wspominaj bo nie masz pojęcia jak działa)Wiem jak działa miałem kilka wykrywaczy sporo kosztowały a zasięgi były jak w zabawkach . Ale faktycznie dyskryminacja idealna i co z tego. Nieraz braknie nam 5 cm do celu i lipa nie ma sygnału . Alien w swojej cenie może konkurować z o wiele droższymi wykrywkami.Używanego można wyrać za około 400 stówki. Nowy około 750.Napisz jakie masz zasięgi w wykrywaczu Whitsa 6000 na monetki i na np. klamry i puszki, bo sam wiesz że inne wykrywacze jesli chodzi o monetki to ok zasięg w miare dobry ale dalej lipa małe zasięgi a Alien idzie dalej i dalej z zasięgiem na np. tak zwaną militarke.
Kultywator Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 A zresztą będę się przejmował, znalazłem filmik na Yotube niech inni ocenią sami .http://www.youtube.com/watch?v=GKEM77WRDJs&feature=related
maniutek1 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 O masz ci los!!! Skończyło się o Salamandrze to teraz All! Opera mydlana? Niekończąca się opowieść? Jak to nazwać? Mają koledzy jakieś bardziej adekwatne nazwy!?Jeszcze All for one mi wpadło do głowy!W tym przypadku chyba One for All!Wytrwałości i spokoju życzęPozdrawiamManiutek
blackdog Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Kultywator, uwierz, że SWaldek coś nie coś o All-ach wie :) widać, żeś Świeżak, bo byś kojarzył z innych for kto to jest SWaldek i dlaczego ma pojęcie o Alienach :) do 400 złotych a i owszem, fajny sprzęt, ale za 800 złotych można już kupić ciekawsze maszyny :)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Kultywator, all1 to wykrywacz klasy podstawowej, z bardzo prostym torem i najprostszą możliwą dyskryminacją. Układowo odpowiada wielu konstrukcjom dostępnym na rynku. Tu nikt nic nowego nie wymyślił bo i nic nie ma do wymyślania. Wszyscy powielają tę samą ideę pomiarową i zazwyczaj układową. One wszystkie są do siebie więc bardzo podobne w budowie i prawie" tym razem nie robi różnicy. Cenowo jest nieco tańszy, bo nie markowy a za markę też się płaci niestety. Nie twórz legend. Dyskrymiancja w powietrzu albo w glebie w prostych i stabilnych warunkach pomiarowych nie jest żadną sztuką i każdy prawie wykrywacz dobrze wyregulowany sobie poradzi. A zasięg maksymalny zależy przede wszystkim od wielkości sondy. Sztuką jest dyskryminacja w trudnych warunkach pomiarowych i w tym momencie wykrywacz czysto analogowy nie ma szansy z dobrym wykrywaczem z logiką cyfrową, ponieważ przy pomocy mikroprocesora można wnioskować z zestawu pomiarów zawierających sygnały dobre jak i niepożądane uzyskując bardziej wiarygodny rezultat.W analogowcach dobry tor samostrojenia do gruntu jest większy od schematu całego all-a i bardziej skomplikowany!Odpowiednikiem all-a jest np Classic Whitesa i będzie miał on praktycznie takie same parametry jeśli założyć odpowiednią cewkę.
sindbad Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Dokładnie tak, to wykrywacz klasy podstawowej i raczej nie porównasz go z wykrywaczami do 2 tysięcy.Filmy z you tube- no cóż a widzisz na nich elektronikę tegoż wykrywacza? Widzisz jak jest zasilany?Systematycznie z pojawieniem się na serwisie aukcyjnym wykrywacza o nazwie All-1 pojawiają się właśnie tego typu posty, uważam reklamowe. Na podobnym tematycznie forum EX już to zauważono. Był gość który pisał, że wyciąga z 40 cm boratynki i 3 miesiące nie mógł wykrywacz sprzedać.Innym razem pojawił sie koleżka z Moniek, który twierdził, ze właśnie Minelaba na All1 wymienił, a potem sie okazało, ze to kłamca i tylko reklamował na prośbę Pana X.Filmiki- dosadnie uzasadniając ich nierzetelność skomentował MRAND, jak wiadomo autorytet w świecie wykrywaczy. Wczoraj pojawiły się zdjęcia jak wygląda elektronika składana przez twórcę (konstruktor to nadużycie nazewnictwa dla powielaczy tematu), sami zerknijcie i oceńcie czy warte to jest swoich pieniędzy, mało tego nie działa.Nie dość tego ten wykrywacz nie ma Trybu centralnego namierzania zwanego Pin Pointem, to nieudany chwyt marketingowy i zwykły kanał All metal. Pisze to na wypadek jak byś znów miał jakieś obiekcje co to ACE.I nie pisz tu proszę o Bounty Hunterach, a jeżeli już to o konkretnym modelu, bo inaczej się kompromitujesz!
ALL Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Witam.sindbad.Jestem człowiekiem wierzącym i myślę ,żę Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy i kiedyś zapłaci ci za te oszczerstwa i pomówienia pod moim adresem.ALL.
said2 Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 O czym tu dyskutować??Każdy rozsądny człowiek, który choć trochę liznął" temat poszukiwań i piszczałek" ma swoje zdanie.Wie od czego zależy praca wykrywacza i jego faktyczny zasięg dla danego przedmiotu w danych warunkach.Jeżeli ktoś uważa ALLa za szczyt techniki, nie należy go wyprowadzać z błędu ( bez urazy dla producenta).Panowie szanujmy się...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Sindbad, schemat all-1 który widziałem rzeczywiście nie ma pinpointu (kanału statycznego) ale może ten o którym mówi się że ma, naprawdę go ma. W końcu to tylko minimalna różnica w układzie.Niesprawdzonych oskarżeń lepiej nie formułować głośno. Jeden z niedoszłych prezydentów RP ma teraz z tego powodu spory kłopot ;)
kopijnik2 Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 takie małe resume ...przeglądając poprzednie odcinki tego serialu - łatwo da się zauważyć schematyczność ról...nowy dobry, milczący -pewnie stary -zły, i ten trzeci pokrzywdzony...http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=642651#734823http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=636031#728405http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=421392#421803i chyba klamra spinająca pow. wątki...http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=9730&postdays=0&postorder=asc&start=60przyjemnej lektury...ażeby nie było za różowo - z otchłani wieków wyłoni się: sinbad_ - o jakże różnej postawie...http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=99857#565957...to tylko zbieg - okoliczności...
Kultywator Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 Tak na szybko nigdy nie miałem do czynienia z producentem. Wiem tylko że producentem był kiedyś Pan Aleksander . Do simbadaNapisałeś =) (Systematycznie z pojawieniem się na serwisie aukcyjnym wykrywacza o nazwie All-1 pojawiają się właśnie tego typu posty) Bardzo śmieszne uśmiałem się po pachy a czy ty myślisz że ja sprzedaje te wykrywacze =)Człowieku przeczytaj dokładnie temat na jaki napisałem chciałem dowiedzieć się na forum ilu jest użytkowników ALL-1 i na jakich ustawieniach najczęsciej chodzą i o zasięgi wykrywacza ALL-1 innych użytkowników.Ale widze że te forum jest tyko dal Rutusa co drugi temat to o rutusie jaki jest dobry że porównuje się go z coraz lepszymi wykrywaczami.Jak miała wyjśc proksima to było z 200 postów kiedy wyjdzie wiec daj spokuj że to reklama bo o rutusie było wiele postów zanim się ukazał.
Kultywator Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 Tu masz przykład fischer f75 v rutus proksima napisał rutus-1 .Uśmiałem się po pachy że myslisz że sprzedaje te wykrywacze tak jak w temacie chce aby wpisywali się użytkownicy ALLa-1 . Ale po takiej nagonce na ten wykrywacz to widze że koledzy stwierzą że lepiej dać spouj i nic nie napisać bo zaraz wojna będzie na forum.
Kultywator Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 Ty snibad a Ty czasem nie jesteś z Gdyni lub okolic bo po przecztaniu lików jakie dodał kopijnik2 to mysle że Ty jesteś Simbad Żeglarz z pomorza.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 No bo co robi all-1 w poście na temat wyższych modeli fishera i rutusa? Przecież to zupełnie innej klasy sprzęty. Zaznaczam że chodzi o klasę złożoności i możliwości a nie o markę mniej czy bardziej obrosłą mchem legendy i KULTU.Jak się rozmawia o koparkach to wrzucanie tam złotej myśli w stylu a najlepsze łopaty ręczne to..." nie ma większego sensu, jak sądzę?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.