Skocz do zawartości

Powrót C2P

yoony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Jak tam postępy nad ciągniczkiem idą, może jakieś fotki by się przydałoby wrzucić jakby nie było to problemem, ciekawość człowieka już zżera:P Od poniedziałku sporo czasu już mineło;]
Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 128
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Może po prostu PATRON nie dostał pozwolenia na publikację tych zdjęć? Może najpierw mamy wóz obejrzeć w Było nie minęło", może zdjęcia mają być główną atrakcją nowego numeru Odkrywcy", albo właściciel robi tajemnicę z wszystkiego. Ale to tylko takie moje gdybanie niewarte splunięcia :) Prędzej czy później to cudo zobaczymy.
Pozdrowienia dla całej ekipy składającej ten ciągniczek :)
Napisano
Z bardziej prawdopodobnych tropów jest ten mówiący o tym, że ciągnik został zabrany przez właściciela i robi go kto inny, a Patron nie ma do tego dostępu. Prawda to?
Napisano
Zachowam się może nie elegancko, ale muszę stwierdzić, że obaj moi przedmówcy mało wiedzą, czyli nic.
A Patron jak wróci z wojaży po świecie to się ustosunkuje.
Napisano
Ja tam bynajmniej nie aspiruję do miana wszechwiedzących. Napisałem jedynie to co słyszałem podczas z jednej z imprez reko. Poczekajmy. Sprawa na pewno się wyjaśni. Być może wyjazdy, o któych pisze akagi_FWP, są przyczyną braku zdjęć?
Napisano
z c2p jest sprawa bardzo prosta ...jak na razie z racji trwającego sezonu rekonstrukcyjnego oraz wielu innych spraw jakie zapewnw niedługo zostaną zfinalizowane prace nad c2p nie posunęly się do przodu więc nie ma za bardzo co pokazywać ( mogę wkleić zdjęcia poszczególnych elementów jakie zostały poddane renowacji , ale atrakcyjność tych zdjęć jest niewielka, choć w końciowej fazie zrobią one efekt finalny")), zakończony został remont silnika i skrzyni. Prace zostały przeniesione z BB pod Warszawę i na ile mi pozwalają możliwości czasowe staram się w tym uczestniczyć.

PATRON-FWP
  • 3 weeks later...
Napisano

Ubiegły piątek, godzina 17:30, słynne rondo w Kołbieli (skrzyżowanie 17-tki i 50-tki). Jadę sobie autobusem, no i widzę - jedzie sobie znajomy kształt. Niestety. lepszych zdjęć nie udało mi się zrobić.

Napisano
witam, przedstawię poniżej aktualnie zrealizowane odbudowy detali c2p. Zmiana warsztatu zaowocowała również zmianą filozofii prowadzonej odbudowy.
Aktualnie odbudowywane są poszczególne zespoły detali aby po ich skompletowaniu poddać pojazd ostatecznemu i całkowitemu montażowi.

PATRON
Napisano

i na podstawie wzorcowego zamknięcia wykonane kopie...należy zwrócić uwagę na różne grubości blach jakie zostały zastosowane w mocowaniu oraz języku zamknięcia ( może słabo widać ale proszę wierzyć że tak miało być i tak jest )

Napisano

na podstawie jednej połówki zawiasu została wykonana krótka seria zawiasów zgodnie z technologią wykonania przedwojenną ( zawias gięty nie spawany)

Napisano

tylna osłona wlotu . Zwracam uwagę iż pomimo znacznego połamania została ona odbudowana z resztek oryginalnych nie zaś wykonana powtórnie celem zachowania jak największej ilości pierwotnej materii"

Napisano
Brak słów aby wyrazić podziw. Serduszko raduje się widząc tak piękną robotę .
Mam małe pytanko .Zbliża się czs podatków .Czy można przekazać 1% podatku na wasze stowarzyszenie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie