lars Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2009 Witam. W jaki sposob najlepiej odzyskac zatrzask i okladziny najlepiej razem ze srubami z tego bagnetu. Czy moczenie w ropie da jakis efekt, czy nie zniszczy okladzin. Moze jest jakis lepszy sposob. Prosze o rade. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 To jest bakelit, ropa nie zaszkodzi. Na odkręcenie raczej bym jednak nie liczył.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_Macragge Napisano 6 Styczeń 2009 Share Napisano 6 Styczeń 2009 Zgodzę się z przedmówcą, z planu odkręcenia śrubek nic nie wyjdzie, tak samo jak i odzyskania zatrzasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars Napisano 6 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2009 Dzieki za pomoc. Czyli nie bawic sie tylko przewiercic. Sam bakielit mozna jakos podczyscic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 Lars, nie wierć! jeśli nie zależy ci na czasie to wsadź w ropę na miesiąc-dwa, po tym wyjmuj i potraktuj jakims odrdzewiaczem,, a zatrzask delikatnie opukuj-ewentualnie rozgrzewaj i zamrażaj (przy obecnych warunkach pogodowych nie powinno być z tym problemu - chyba że gaz odetną;)Miałem gorszy radomiak wz. 28 i teraz chodzi jak ta lala:Dmakul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 7 Styczeń 2009 Share Napisano 7 Styczeń 2009 na zatrzask to grzanie palniczkiem do podgrzewania i psikanie WD 40 na niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 Aby zatrzask ruszył to faktycznie można tak jak pisze boat88. Co nie zmienia faktu ze raczej się ukręci jak odkręci.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 8 Styczeń 2009 Share Napisano 8 Styczeń 2009 i tu dobrze cyrograf dodał że się może ukręcic ja miałem tak że się odkręci i że cię ukręci to juz zależy w jakim stanie jest śruba,a skoro się nagrzeje dobrzę to łatwo się ukręca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Witam,spróbuj w nafcie ma nieco lepsze właściwości penetrujące.Od brata mechanika samochodowego dostałem włoski środek penetrujący-poszedł na gwint jak w przysłowiową kaczą d...,niestety nie pamiętam jego nazwy.Ale od czego jest w końcu inter.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 dzieci3 pewnie chodzi ci o środek o nazwie PENETRUS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.