Jump to content

X-terra 70 a łuski.

danieloff

Recommended Posts

Witam, mam pytanie do posiadaczy X-terry 70 - czy w tym wykrywaczu można ustawić dyskryminację łusek, albo czy posiada on wskazania dzięki którym można jednoznacznie zidentyfikować sygnał jako łuskę? Chodzę przeważnie po terenech bardzo zaśmieconych łuskami od PPSz i Mausera. Mój obecny sprzęt (Minelab Suverign GT) skutecznie je wycina, a jak jest w X-terra 70?

Nie wiem jak to się tyczy X ale mi odradzono wycinanie łusek w Quatro gdyż nie które monety mają podobny kolor, numerację, czy identyczny sygnał w słuchawkach więc lepiej może kopać z...niż bez. To moje osobiste zdanie. Pozdrawiam Przemo.

Wszystko się zgadza, ale przy 147 łusce od pepeszki naprawdę ma się dość. W Suverignie podkręcam Full Notch'a i problem z głowy. Omija wtedy niektóre guziki i monety, ale chodząc na Full Notch trafiałem bez problemu z inentyfikacją sygnału odznaki, klamry, medale, orzełki - a o to mi głównie chodzi.

dyskryminacji tylko łusek nie da sie ustawić .mozna jedynie po dłuższym uzytkowaniu i osluchaniu sie wyciać " ze skali numerycznej numer ktory najczęsciej daje łuski choć nigdy nie da sie tego zrobić na 100% jak w kazdym wykrywaczu. Pozatym ryzykuje sie ominiecie przedmiotów o zblizonym sygnale i identyfikacji.

Jak już pisałem, jestem w pełni świadomy ryzyka ominięcia innych przedmiotów przy próbie dyskryminacji łusek, chodziło mi wyłącznie o informację techniczną, za co serdecznie dziękuję. Zastanawiam się nad dokupieniem X-70 jako drugiego wykrywacza, a akurat kwestia łusek jest dla mnie ważna. Dzięki za informacje.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information