Skocz do zawartości

X-terra 70 a łuski.

danieloff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, mam pytanie do posiadaczy X-terry 70 - czy w tym wykrywaczu można ustawić dyskryminację łusek, albo czy posiada on wskazania dzięki którym można jednoznacznie zidentyfikować sygnał jako łuskę? Chodzę przeważnie po terenech bardzo zaśmieconych łuskami od PPSz i Mausera. Mój obecny sprzęt (Minelab Suverign GT) skutecznie je wycina, a jak jest w X-terra 70?
Napisano
Nie wiem jak to się tyczy X ale mi odradzono wycinanie łusek w Quatro gdyż nie które monety mają podobny kolor, numerację, czy identyczny sygnał w słuchawkach więc lepiej może kopać z...niż bez. To moje osobiste zdanie. Pozdrawiam Przemo.
Napisano
Wszystko się zgadza, ale przy 147 łusce od pepeszki naprawdę ma się dość. W Suverignie podkręcam Full Notch'a i problem z głowy. Omija wtedy niektóre guziki i monety, ale chodząc na Full Notch trafiałem bez problemu z inentyfikacją sygnału odznaki, klamry, medale, orzełki - a o to mi głównie chodzi.
Napisano
Czy na Forum nie ma użytkowników X-terra 70? I nie chodzi mi o dyskusję, czy warto, czy nie warto kopać łusek, tylko o proste pytanie natury technicznej - czy w X-terra 70 można zdyskryminować łuski?
Napisano
witam, mam x terra 50 łuski da się wyciąć dwoma lub trzema kwadracikami na polu dyskryminacji, ale jak dla mnie robi się za cicho, pozdro
Napisano
dyskryminacji tylko łusek nie da sie ustawić .mozna jedynie po dłuższym uzytkowaniu i osluchaniu sie wyciać " ze skali numerycznej numer ktory najczęsciej daje łuski choć nigdy nie da sie tego zrobić na 100% jak w kazdym wykrywaczu. Pozatym ryzykuje sie ominiecie przedmiotów o zblizonym sygnale i identyfikacji.
Napisano
Jak już pisałem, jestem w pełni świadomy ryzyka ominięcia innych przedmiotów przy próbie dyskryminacji łusek, chodziło mi wyłącznie o informację techniczną, za co serdecznie dziękuję. Zastanawiam się nad dokupieniem X-70 jako drugiego wykrywacza, a akurat kwestia łusek jest dla mnie ważna. Dzięki za informacje.
  • 3 weeks later...
Napisano
Definitywne pozbycie się łusek oznacza wycięcie wszystkich sygnałów pomiędzy 20 i 30.
Z efektywnosciowego punktu widzenia wiąże się to z całkowitym cięciem wszelkich stopów miedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie