danieloff Napisano 1 Styczeń 2009 Autor Napisano 1 Styczeń 2009 Witam, mam pytanie do posiadaczy X-terry 70 - czy w tym wykrywaczu można ustawić dyskryminację łusek, albo czy posiada on wskazania dzięki którym można jednoznacznie zidentyfikować sygnał jako łuskę? Chodzę przeważnie po terenech bardzo zaśmieconych łuskami od PPSz i Mausera. Mój obecny sprzęt (Minelab Suverign GT) skutecznie je wycina, a jak jest w X-terra 70?
Bandzior26 Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 Nie wiem jak to się tyczy X ale mi odradzono wycinanie łusek w Quatro gdyż nie które monety mają podobny kolor, numerację, czy identyczny sygnał w słuchawkach więc lepiej może kopać z...niż bez. To moje osobiste zdanie. Pozdrawiam Przemo.
danieloff Napisano 1 Styczeń 2009 Autor Napisano 1 Styczeń 2009 Wszystko się zgadza, ale przy 147 łusce od pepeszki naprawdę ma się dość. W Suverignie podkręcam Full Notch'a i problem z głowy. Omija wtedy niektóre guziki i monety, ale chodząc na Full Notch trafiałem bez problemu z inentyfikacją sygnału odznaki, klamry, medale, orzełki - a o to mi głównie chodzi.
danieloff Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 Czy na Forum nie ma użytkowników X-terra 70? I nie chodzi mi o dyskusję, czy warto, czy nie warto kopać łusek, tylko o proste pytanie natury technicznej - czy w X-terra 70 można zdyskryminować łuski?
tomisz Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 witam, mam x terra 50 łuski da się wyciąć dwoma lub trzema kwadracikami na polu dyskryminacji, ale jak dla mnie robi się za cicho, pozdro
wulfgar Napisano 2 Styczeń 2009 Napisano 2 Styczeń 2009 dyskryminacji tylko łusek nie da sie ustawić .mozna jedynie po dłuższym uzytkowaniu i osluchaniu sie wyciać " ze skali numerycznej numer ktory najczęsciej daje łuski choć nigdy nie da sie tego zrobić na 100% jak w kazdym wykrywaczu. Pozatym ryzykuje sie ominiecie przedmiotów o zblizonym sygnale i identyfikacji.
danieloff Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 Jak już pisałem, jestem w pełni świadomy ryzyka ominięcia innych przedmiotów przy próbie dyskryminacji łusek, chodziło mi wyłącznie o informację techniczną, za co serdecznie dziękuję. Zastanawiam się nad dokupieniem X-70 jako drugiego wykrywacza, a akurat kwestia łusek jest dla mnie ważna. Dzięki za informacje.
Arbi1000 Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 W X-terra 50 wycinasz 24 i 27 i łusek raczej nie będziesz kopał.W x-terra 70 chyba jest podobnie.
Grzechutor Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Witam,W X-70, w większości przypadków, łuski wskazywane są w zakresie 22-26. Pozdrawiam,Grzechutor
longwood Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Definitywne pozbycie się łusek oznacza wycięcie wszystkich sygnałów pomiędzy 20 i 30.Z efektywnosciowego punktu widzenia wiąże się to z całkowitym cięciem wszelkich stopów miedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.