Skocz do zawartości

akwarystyka i rośliny

zbyniek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
welony srają strasznie - do takich ryb potrzebna jest duuuuża nadfiltracja. co do glonojadów - wytrzymałe są :) przeprowadzałem sie z akwarium i nic nie nie stało, a dziada musiałem ręką łowić bo do siatki nie wchodził:)

pozdro !

Bandzior nie szalej z tą ilością :) Zdecyduj się na coś, jak będziesz tylko dokładał rybek, to będziesz miał horror a nie akwarium. Blade, nerwowe rybki z obgryzionymi płetwami. A jak Ci się przyplącze choróbsko to załamka, bo leki dobre dla jednych ryb zabijają inne. Na szczęście nie przerabiałem tego osobiście, wiem z rozmów, dotyczy to np. trypaflawiny.

Wiesz jak to jest gdy się jest początkującym akwarystą hehhe. Wchodzisz do sklepu i za każdym razem wynosisz coś innego ;-) Szkoda że pięlęgnice to takie agresory bo już dawno kupił bym Zeberki ale wiem że nie mogę i muszę się obejść smakiem.Teraz przystopowałem i nastawiam się już tylko na większe sztuki.

Wiesz gdybym nie robił nic poza akwarystyką to na pewno nie poprzestał bym na jednym ;-) Jednak zbyt wiele różnych hobby nie pozwala mi aż tak zagracać dom bo małżonka kiedyś wywali mnie przez okno z tymi wszystkimi wykrywkami, szpadlami, wędkami, rowerami, konsolą PS, i Bóg wie z czym tam jeszcze hehheh...

• 2 weeks later...
Kurczę , pod waszym wpływem postanowiłem po latach założyć znów akwarium . Tym razem moje wymarzone - holenderskie...
I jak się okazuje kupno byle roślinki w jednym z największych miast Polski to problem nie do przejścia...

Widzisz tak to już jest. Ja polecam Ci sklep na ul. Radzymińskiej bo domyślam się że piszesz o Warszawie. Aby nie robić krypto reklamy napiszę w skrócie nazwę sklepu Disk... a jak chcesz dokładną nazwę to pisz na priv. Moim zdaniem ceny są spore ale wybór roślin i ryb naprawdę duży. Ja kupiłem teraz dodatkowo 3 pielęgnice, jedną papuzią, pawiooką i od razu pawiooka zrobiła porządek z Gupikami których nikt nie chciał ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie