Skocz do zawartości

Nowy kanał Wojna i Pokój"

acer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rewelka dla miłośników kina Rosysjskiego i radzieckiego kina wojennego - nie trzeba już mordować e-mule :

W piątek, 17 listopada 2006 roku, rozpoczął nadawanie kanał Wojna i Pokój, który jest autorskim projektem twórców telewizji nowej generacji "n, w całości poświęconym rosyjskiej kulturze i kinematografii.
Wojna i Pokój nie będzie kanałem propagandowym. Jego głównym założeniem jest obiektywizm oraz prezentowanie różnorodnych stron rosyjskiej rzeczywistości. Twórcy programu deklarują, że rocznie w ramówce nowego kanału tematycznego pojawi się 250 filmów. Z tego 100 to produkcje fabularne, a pozostałe 150 - dokumenty i seriale.

Twórcy programu zadbali o to, aby polski widz miał szansę obejrzeć produkcje mistrzów rosyjskiego kina m.in. Siergieja Bondraczuka, Andrieja Tarkowskiego oraz Nikity Michałkowa. W związku z tym podpisano kontrakt z wytwórnią "Mosfilm dotyczący prawa do emisji 49 klasycznych obrazów filmowych. Premierowe pokazy filmów kina radzieckiego będą prezentowane od poniedziałku do czwartku, o godzinie 20.00 w ramach czterech cyklów tematycznych."

Teraz leci Ostatni Pociąg"....
Napisano
zaiste jest to miła wiadomość dla rusofilów :D szkoda tylko że tematyka kina wojennego całego świata nie przewija się przez ten program.
Kino Polska czasami puszcza perełki
TCM sporadycznie ale kultowo.
pozdrawiam Kurt
Napisano
btw Ostatniego pociągu"-oglądałem ostatnio i to był ostatni film-jak dla mnie za ciężki. Tematyka przytłaczająca, a co dopiero to przeżyć......... brrrrr :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie