Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 339
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
Napisano

Poznań [Posen]- powitanie jednostek niemieckich po kampani na Zachodzie, 3 sierpnia 1940r.
Skrzyż. ul.Św.Marcin i F.Ratajczaka.

• 1 month later...
Napisano

Defilada W.P. na ul. Głogowskiej przed VIII Liceum Ogólnokształcącym [7 marca 45r], trybuna honorowa z gen. Rola-Żymirskim

Napisano
czy to ta sama defilada, bo na 2009-11-22 20:00:49 trybuna jest chyba przed LO VIII, a na 20:05:24 też jest trybuna, ale gdzie - to mi nie wygląda na Głogowską, albo inna defilada i inny punkt umiejscowienia trybuny?
Napisano

Wg. mnie ta sama defilada i to samo miejsce.
Te same flagi na trybunie i takie same osoby na trybunie.

Na foto: Uroczystość wręczenia sztandaru 3 Brygadzie Panc. przez przedstawicieli miasta Poznania , pl.Wolności, 22 kwietnia 1945"

• 4 weeks later...
Napisano
Zastanawiam się YARD-u czy to nie jest jakaś impreza z okazji zwycięstwa nad Francją. Aczkolwiek w żaden sposób nie jestem w stanie odczytać pierwszego wyrazu z podpisu z tyłu zdjęcia...
Napisano

Fotka wykonana w lutym 1942r na terenie koszar przy ul.Bukowskiej.
Na fotce z policjantami w lewym górnym rogu napis Thankparade in Posen august 1940"[albo coś koło tego], czyliby się zgadzało, parada po wygranej w Francji.

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...