Skocz do zawartości

Zamurowane wejście do podziemi-LUBIĄŻ

7278s

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich w imieniu naszego Klubu.
Chcieliśmy poruszyć temat na którym nam bardzo zależy.Zajmujemy się już dosyć długo tym i nadal nie mamy zbyt wiele informacji.Chodzi nam o zamurowane wejścia do podziemi w lesie nie daleko Lubiąża.Od strony Prochowic. Nasze informacje mamy potwierdzone w 50 procentach że jest to wejście do labiryntów dzisiaj już zalanych które prowadziły dawniej pod odrę oraz dalej.Dlaczego są one zamurowane czy to prawda że rosjanie zostawili tam właśnie różne militaria po niemcach?? Służby w latach 80 zrobiły plan właśnie tych objektów i stwierdziły że przejścia są do pałacu.PROSZĘ W IMIENIU KLUBU O KONTAKTY LUDZI TYLKO TYCH KTÓRZY PROWADZIŁY LUB PROWADZĄ BADANIA NA TEN TEMAT POWAŻNE INFORMACJE PROSZĘ WYSYŁAĆ PRYWATNIE. http://pierwszy.net/wolowskieksplorator/

Napisano
Znacie wiertła koronowe? Można kupic na allegro i jechana przez zamurowane wejście. (Beton jest twardszy od pustaków) Jednak jest to droga inwestycja - tańsza jest metoda kilof , pustak , powietrze.
Napisano
zdjęcie pierwsze przedstawia kawałek wysadzonego bunkra -nie ma tam śladów po zamurowaniu - zreszta żaden bunkier po lewej stronie rzeki nie jest zamurowany - a na wysokosci klasztoru są tylko 3 - kolejny post tego kolesia i kolejna bzdura

zdjęcie drugie przedstawia czyjąś radosną twórczośc i marzenia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością a na dodatek wykonane niechlujnie - MSW miało do takich rzeczy fachowców potrafiących to fachowo narysować a nie jak dziecko z 2 kl szkoły gimnazjalnej

Pogratulować fachofcuf" Wołowowi - może lepiej byłoby zacząć od przeczytania ksiązki R Kudelskiego zamiast wypisywać bzdury

Co do grzebania przy bunkrach to zycze sukcesu - dawno zostały juz przegrzebane a miejscowy leśniczy z Rogowa nie należy do miłosników eksploracji
Napisano
DLA TWOJEJ WIADOMOŚCI PAROWÓW TWOICH POSTÓW NIE CZYTAMY JESTEŚ OSOBĄ KTÓRA NIE MA POJECIA NA TAKIE TEMATY.TEN RYSUNEK JEST Z KSIĄŻKI KTÓREJ AUTORAMI SĄ JACEK M.KOWALSKI,J.ROBERT KUDELSKI,ZBIGNIEW REKUC STRONA 115
Napisano
WSZYSTKICH PROSZĘ o nie czytanie postów Parowoza Jest osobą która nigdy nie była w tym regionie ODGANIA wszystkich od tego tematu nie wiemy z jakiego powodu? OSOBY KTÓRE BYŁY W TYCH REGIONACH LINIA ODRY POTWIERDZĄ ZAMUROWANIA.
Napisano
NIE PISZE SIĘ WOŁOWOWI!!!!!!!!! OBRAZA DLA KLUBU A MY TEGO TAK NIE ZOSTAWIMY PROSIMY O INTERWEŃCJE ADMINISTRATORA PONIEWAŻ TO NIE JEST PIERWSZA OBRAZA PRZEZ PAROWOZA DLA NAS! W PRZECIWNYM RAZIE CAŁY NASZ KLUB ZMIENI FORUM DYSKUSYJNE DZIEKUJĘ
Napisano
Podpisuje się pod postami pana 7278s Mnie też obraża PAROWÓZ tak się nie da prowadzić konwersacji z ludzmi którzy mają pojecie też pomyślę na zmianą forum jak to się nie zmieni mam na myśli głupoty Parowoza
Napisano
Wołowowi ciekawe może Wołominowi hehe dobre dobre ale jak już Parowóz piszesz to pisz w miare poprawnie ( FACHOWCÓW )Pozdrawiam!!!
Napisano
Jeśli wejście zostało zamurowane przez aszych" po wojnie, wnioskuję iż to nie beton zbrojony, żelbeton etc., czyli przewiercenie nie będzie większą trudnością.

Proponuję na początek zestaw Wkrętarko-wiertarka, 2-3 zapasowe akumulatorki+wspomniane wiertełko, laptop+dobra kamerka z własnym oświetleniem na USB, ew. na podczerwień ale to już wyższa szkoła latania.
Napisano
Witam, co roku jestem w tym miejscu, w przyszłym roku 2009 będę na początku lipca, może się umówimy na piwko przy ognisku", po za tym znam dobrze kustosza pałacu i jego ludzi :)
Napisano
Można by było coś skombinować, ja ogólnie mieszkam blisko Lubiąża tamte tereny trochę kiedyś przeryłem sam szajs wychodzi pancer rurki to wychodzą masowo ale można by było polecieć w strone prochowic ja jestem za!
Napisano
O to dość długi czas no ale spoko ja się piszę na tą akcję, no i oczywiście trza by było się spotkać z ludzmi z Wołowa ja też z resztą jestem z Wołowa a nikogo nie znam można coś zorganizować! Zawsze działam solo no ale można by coś powiękrzyć znajomości. Pozdro!
Napisano
po pierwsze - w Lubiązu jest KLASZTOR a dokładnie zespół poklasztorny , pałac opata to tylko niewielka częśc klasztoru
Nazywanie klasztoru PAŁACEM świadczy o nieuctwie i totalnym nieprzygotowaniu delikwentów do tematu
Co do bunkrów -to żaden z nich nie jest zamurowany ,na zdjęciu widać tylko popękaną scianę któregoś z nich
Powstały po 39 roku -wiec łączenie ich z klasztorem jest szczytem naiwnosci i głupoty
Pisałem już że w tym miejscu jest wiele ciekawych miejsc do eksploracji -ale niestety nie te

GRATULUJE MIASTU WOŁÓW TAK MĄDRYCH INACZEJ EKSPORATORÓW
Napisano
kto co -WOŁÓW
komu czemu - WOŁOWOWI
z kim z czym - Z WOŁOWEM

więcej nie pamiętam
tak że jeszcze raz GRATULUJĘ WOŁOWOWI -tak mondrych" redachtorów
Napisano

Ejże Parowóz,po kie licho się wtrącasz,chłopaki dokonali epokowego odkrycia a Kiszczak i inni którzy byli tam wcześniej plują sobie w brodę(co niektórzy pośmiertnie),że nie udało im się odkryć tego czegoś co odkryła nasza Wołowska młodzież.A tak przy okazji pytanie,czy Wołowscy klubowicze znają ten wiadukt?

Napisano
Parowoz dla czego tak obstajesz ze tam nic nie ma,jak chlopaki chca sprawdzic to niech sprawdzaja.Chyba ze ty zeczywiscie chcesz miec wylacznosc na te obiekty i dla tego wszystkich odstraszasz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie