Skocz do zawartości
  • 0

co to za patki (niemieckie) ?

Blazlov

Pytanie

Napisano
Witam,
chciał bym się dowiedzieć co to są za patki, w sensie jaka organizacja jaki stopien etc. Z tego co wiem, zostały wyniesione z jakiegoś niemieckiego budynku (partii, albo policji) w Skierniewicach w 45 roku przez dziadka mojego kolegi.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Blaz

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeżeli są na 100 proc. oryginalne(z SSmańskimi gadżetami to ostatnio różnie bywa)to komplet warty jest napewno nie mniej niż 1000 zł.
Napisano
Witam,
chciał bym się dowiedzieć co to są za patki, w sensie jaka organizacja jaki stopien etc. Z tego co wiem, zostały wyniesione z jakiegoś niemieckiego budynku (partii, albo policji) w Skierniewicach w 45 roku przez dziadka mojego kolegi.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Blaz
Napisano
Zdjęcie jest do góry nogami, patki należały do Oberscharführera w 18 ochotniczej dywizji grenadierów pancernych SS Horst Wessel":
http://pl.wikipedia.org/wiki/18_Ochotnicza_Dywizja_Grenadier%C3%B3w_Pancernych_SS_Horst_Wessel
Rzadka i cenna rzecz. Jeśli byłaby taka możliwość - bardzo proszę o lepsze zdjęcia tej i drugiej strony choćby i na priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie