milbas Napisano 20 Luty 2004 Autor Napisano 20 Luty 2004 Żołnierz polski (W. Broniewski)Ze spuszczoną głową, powoliidzie żołnierz z niemieckiej niewoli.Dudnią drogi, ciągną obce wojska,a nad nimi złota jesień polskaUsiadł żołnierz pod brzozą u drogi,opatruje obolałe nogi.Jego pułk rozbili pod Rawą,a on bił się, a on bił się krwawo,szedł z bagnetem na czołgi żelazne,ale przeszły, zdeptały na miazgę.Pod Warszawą dał ostatni wystrzał,potem szedł. Przez ruiny. Przez zgliszcza.Jego dom podpalili Niemcy!A on nie ma broni, on się nie mści...Hej, ty brzozo, hej ty brzozo - placzko,smutno szumisz nad jego tułaczką,opłakujesz i armię rozbitą,i złe losy, i Rzeczpospolitą...Siedzi żołnierz ze spuszczoną głową,zasłuchany w tę skargę brzozową,bez broni, bez orła na czapce,bezdomny na ziemi-matce.
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Ja chyba też mogę należeć do tego klubu --zakopuję dołki w lesie-zbieram złom i oddaję go na skupie złomu metali kolorowych-dokarmiam sikorki zimą-nie kaleczę drzew saperkąBędą jakieś legitymacje klubowe?:)))))pzdrbjar_1P.S. Czy będą cukierki? ;)
Gość Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 No cóż, ja jeszcze nic na złom nie dałem. Oddawanie na złom uważam wręcz za szkodliwe.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Dlaczego oddawanie złomu uważasz za szkodliwe?bjar_1
Gość Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Bo nic nie zostanie dla innych i potem piszą:Panie, taka bitwa była i w literaturze opisana, a tu ani łuseczki.Pozdro
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Nieee ,łuseczki to nigdy w zyciu na złom nie wyrzuciłem :) Najczęściej na złom idzie :-aluminium - kawałki przewodów ,blaszki-miedź - jak wyżej-ołów - stopiony ołów z akumulatorów-cynk - blacha ze skrzynek po amunicjiCzyli wyrzucam rzeczy całkowicie nieprzydatne...pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 To trzeba pytać konserwatora? :P FUCK! Więcej tak nie będę robił ,przepraszam ,jestem tylko złodziejem patrzącym jak zarobić na naszym biednym państwie...Zaraz wszyscy zaczną krzyczeć Na krzyż z nim!"...Wybaczcie...:)))))))))))))))))))))pzdrbjar_1
Gość Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 A Muller walił saperką w karczek jak nie zakopywałem dołkówmawiał: Stirlitz, maskuj oj maskuj psia twoja wiara.Marchw zamarznięta a on : kop, kop ! dali, dali!Z germańcami cholera ...
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 No właśnie ryjek... marchewka wam zamarzła w tym Allensteinie :))))
Landminer Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 No wiesz bjar! Przecież może się okazać że oddałeś na złom superhiperultrahistoryczny drucik od agrafki sistryteściaszwagradziadkawtrzecimpokoleniupociotkakrólapolskiego i że własnie ten drucik rzuca nowe światło na 1000 lat Państwa Polskiego!!!!!!!! Przecież powinien on w takim wypadku dożywotnio gnić w piwnicy Mumii Narodowej, a tobie grożą kazamaty !!!!!!!!!!!
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 O rety! Co ja najlepszego zrobiłem! Proszę - wymierzcie mi jakąś karę! Nie jestem kulturalnym odkrywcą ,tylko niepatriotycznym chamem! Aaaaaa....!
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Tak ,to sprawiedliwa kara za tak niecny i haniebny proceder!Aaaaj!
jacek1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Wy się śmiejcie a przepisy wchodzą w życie i tu nie ma nic do śmiechu. Ile jeszcze debilnych przepisów zostanie wprowadzonych w tym kraju zanim ktoś się obudzi?
Szefo Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 widzisz bjar, nie pomyślałeś mogłeś ten złom zanieść do blacharza to by Ci furkę wyklepał:)jacek, po prostu u nas ustawy produkuje się na kg czy jak kto woli na ilość a nie na jakość...pozdrSzefo
Szefo Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 widzisz bjar, nie pomyślałeś mogłeś ten złom zanieść do blacharza to by Ci furkę wyklepał:)jacek, po prostu u nas ustawy produkuje się na kg czy jak kto woli na ilość a nie na jakość...pozdrSzefo
bjar_1 Napisano 20 Luty 2004 Napisano 20 Luty 2004 Panowie ,darujcie moją ignorancję dla pamiątek związanych z naszym wspaniałym państwem i jego tradycją...Obiecuję - więcej się to nie powtórzy!pokorny ,skruszony - bjar_1
poldi Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 jacek1By sie ktos obudził potrzeba: :))1. królewicza zamienionego w żabe- toto mamy2.Kórewny żeby go pocałowała w.... coś tam, tego, cy cuś3.kurewstwa, królewstwa znaczy sie- też mamy.To chyba wszystko. Jak nie to niech mnie ktos poprawi... Poldi
dominiczeq Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Witam. Wszystko fajnie chłopaki, ale MILBASOWI chyba nie o to chodziło...Pozdrawiam.P.S. A wiersz klasyka. Na każdej rocznicy września młodzież w szkole deklamuje...
poldi Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Bjar1Za twą ignorancje wzglendem tego pięknego państwa bedziez scigany przez:Urzad Skarbowy- za lewe , nie opodatkowane dochody z zysku sprzedarzy złomu kolorowego lub nie.Policje skarbową za uciekanie przed Urzędem skarbowym.Leśniczego i Lasy państwowe za niszczenie ściółki.Policję bo Leśniczy zgłosił to na Policje jako przestępstwo.Prokurature bo przestępstwo zgłosiła policja.Konserwatora Zabytków bo zniszczyłeś dziedzictwo narodowe i on to zgłosił na policję.Miejscowych bo na miejscu przestepstwa jest ciągle policja i prokurator- a to przeszkadza spokojnie kłusować, wyrzucac śmiecie i wyrąbywać nielegalnie las.Wydział ochrony Srodowiska bo wysikałeś sie w lesie i zanieczyściłeś wody gruntowe a to podlega pod Sanepid.Sanepid- bo musza pobrac próbke twoich szczyn- czy to twoje czy nie twoje zanieczyściły tą gruntową wodę.Prasę i Telewizję bo to afera ogólnokrajowa.Ogólnie rzecz biorąc masz przejebane i pozostaje ci:1 Zakopać sie samemu saperką do piachu.2 Popełnic samobójstwo bo niewytrzymasz tego psychicznie.3 Spieprzac stąd do Pekinu na piechotę.4 Oddac sie w rece wymiaru sprawiedliwości co = patrz pkt1.5 Rabować bogatych i nikomu nie oddawać.Tym optymistycznym akcentem pozdrawiam Cię :Poldi :))))))
bjar_1 Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Poldi !Oddam się w ręce wymiaru sprawiedliwości i w czasie przesłuchania zeznam ,że :Poldi łamał ze mną naszą wspaniałą ustawę ostatnim razem - czyli organy ścigania zainteresują się twoja skromną osobą i jak sądzę zawisniemy na tej samej szubienicy ewentualnie zginiemy od kul tego samego plutonu egzekucyjnego...pozdrawiam serdecznie - bjar_1P.S. Pomódl sie o odwilż ,bo trzeba by coś przekopać.
feeder Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 Always look on the Bright Side of Life (Monty Python)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.