pepe Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 http://www.polskatimes.pl/gazetawroclawska/stronaglowna/72447,naukowcy-beda-legalnie-pracowac-w-podziemiu,id,t.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 najbardziej podoba mi sie stwierdzenie .. Ponadto powołamy zespół, który spróbuje wyjaśnić tajemnicę sztolni - tłumaczy Jerzy Tutaj, prezes spółki Zamek Książ. - Będzie to grupa ekspertów, wyposażonych w nowoczesne urządzenia badawcze.." - ble,ble....i skończy sie na łazenie po tunelach z latarka i młotkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swiety82 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Wbrew pozorom nie jest to takie proste aby rozpocząć jakiekolwiek badania. Nad obiektami takimi jak ten czuwa nie jeden, a cały gang konserwatorów" :) Więc wiele wody upłynie jeszcze w Wiśle nim stukną gdziekolwiek młoteczkiem... zresztą co nam po tym, jak i tak będzie zakaz wstępu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marduk200 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 będą mieli problem, bo Niemcy z tego co wiem to tą samą techniką co robili tunele w ten sam sposób zabetonowali przejścia, taka samą grubość ścian itp. czasami jeszcze za takim zamkniętym przejściem była robiona warstwa ziemna mogę sie mylić w razie czego proszę o sprostowanie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalot22 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Zakaz wstępu do podziemi należących do PAN jest czysto teoretyczny. Wystarczy porozmawiać z pracującymi tam sympatycznymi ludźmi i już jesteśmy w środku. Gdzieś już na tym forum wrzucałem fotki stamtąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.