terenowiec69 Napisano 19 Grudzień 2008 Autor Napisano 19 Grudzień 2008 Witam,może macie jakieś propozycje co do pokrowców na wykrywkę,jakiś zamiennik,oryginalne sa dośc drogie.Znalazłem cos takiego-pokrowiec na narty:http://www.allegro.pl/item510396306_wyprzedaz_pokrowiec_pokrowce_na_narty_167_cm_viver.htmlChodzi o to żeby cały wykrywacz bez rozkładania się schował.pozdr.
festunguben Napisano 19 Grudzień 2008 Napisano 19 Grudzień 2008 Pokrowiec na gitarre ;) Zero przypału :) Pzdr.
tomisz Napisano 19 Grudzień 2008 Napisano 19 Grudzień 2008 jednokomorowy pokrowiec na wędki,są różne długości, pozdro
israel Napisano 19 Grudzień 2008 Napisano 19 Grudzień 2008 Nasz wspólny znajomy używa do swojego SE pokrowiec na wędki (skrócony trochę) taki z boczną kieszonką. Teraz są takie na kilka kiji z kołowrotkami.Pozdro - israel
Brzęczyszczykiewicz Napisano 19 Grudzień 2008 Napisano 19 Grudzień 2008 W stanie złożonym torba podróżna za 25zł. Ale normalnie podróżuje rozłożony w bagażniku luzem, tylko na ekran zakładam pokrowiec od deszczu żeby sie nie poharatał. Po przekątnej przyciskam go szpadlem, żeby nie podskakiwał na wertepach.
Raned Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 Nie polecam tej ostatniej metody; a tak na marginesie to widziałem już wykrywacze przewożone w ten sposób razem ze znalezionym złomem, można sobie tylko wyobrazić co się wtedy dzieje w bagażniku kiedy samochód podskakuje na wykrotach.
terenowiec69 Napisano 20 Grudzień 2008 Autor Napisano 20 Grudzień 2008 Dzięki za podpowiedzi,ostatnie 1,5 roku woziłem swojego GT w oryginalnym pokrowcu minelaba i musze powiedziec że sprawdzał sie bardzo dobrze.Teraz do nowego sprzętu będe musiał zakupic jednak chyba ten pokrowiec z linku,za 20zł mozna spróbować.P.S Na wedki pokrowce sa wąskie,nie wiem czy cewka sie zmieści.Minimalnie szeroki musi byc na 30cm.
Raned Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 Talko Chińczykom może się opłacać szyć za takie pieniądze i dlatego produkcje oparte na zdrowych zasadach rynkowych padają.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 Chcesz powiedzieć, że Chińczycy produkują w oparciu o niezdrowe zasady? Czy dopłacają do produkcji?Taki Rutus robi za 1500zł dokładnie to za co Whites i Minelab (i ich pośrednicy) chcą 2-3 x więcej kasy.Któregoś pięknego (?) dnia jakiś chińczyk stwierdzi, że wykrywacze mu sie opłaci robić, i zaleje rynek sprzętem tej samej klasy w cenie Rutusa. I to będzie koniec Minelaba i Whitesa. Chyba że załapią się na kontrakty dla armii. I będzie to jak najbardziej ruch na zdrowych zasadach rynkowych. Bo żaden ręczny Whites czy Minelab nie jest wart nowy więcej niż 2000zł.
basteksf Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 ja mam oryginalną torbe garrett ACE ale rozwiązanie z pokrowcem na gitarke też ciekawe bo kto by się skapną że to wykrywacz w środku
Raned Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 Brzęczyszczykiewicz, gdybyś chciał uszyć to sam materiał i dodatki kosztowałyby Cię ok. 1,5 raza więcej!
KRANIK Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 ostatnio w tesco były pokrowce do rakiet za 7,5zł. garet wchodzi, tylko mi wykupili:)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 Raned, wiem i dlatego nie zamierzam wytwarzać pokrowców ani też nikomu innemu nie radzę. To nie Chińczyków wina, że chcemy kupować produkty taniej niż sami bylibyśmy w stanie wyprodukować. To nie jest też ich problem, że sami sobie strzelamy w stopę i niszczymy swoje miejsca pracy, kierując się taką mentalnością. Skutki tej polityki, uprawianej od 30 lat, są już mocno widoczne a będą widoczne jeszcze bardziej. Chińczycy górą! Sami sobie na to zasłużyliśmy, że jeśli chodzi o przemysł lekki, to pozostał nam jedynie handelek.
kaczka Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 Ja jakiś czas temu kupiłem coś takiego na znanym portalu aukcyjnym. Cena około 45 zeta.Pokrowiec na wędki Standard120cmShakespeare"Warto przejrzeć resztę oferty sprzedającego- ma różne pokrowce.Solidny gruby materiał.Z boku widoczna kieszeń do której chowam łopatkę typu saperka z Castoramy.Należy przy wyborze uwzględnić następujące czynniki:- długość wykrywki ( czy ma być złożona, czy nie - ja osobiście wsuwam tylko teleskop z cewką na min.)- szerokość elektroniki ( wtedy wybieramy jedną komorę lub więcej, można też jeżeli trochę ciasno przeciąć w środku materiał między komorami.)- wysokość pałąka z elektronikąZawsze można wysłać wiadomość z zapytaniem o wymiary do sprzedawcy.P.S. Osobiście polecam dodać troszkę centymetrów jako zapas.powodzeniaK.
kaczka Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 Wymiary jakie należy uwzględnić przy wyborze pokrowca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.