michal16 Posted December 19, 2008 Author Share Posted December 19, 2008 witam.Od jakiej amunicji pochodzą takie pociski, w jakim karabinie były uzywane ,z jakiego okresu pochodza, jakich wojsk? Do porównania wielkości z łuska Mauser.pozdrawiam i z gory dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 Witam. Ja kupiłem koledze , bo on niema konta na allegro , mnie to nie obchodzi co on chce i jeszcze prosił aby mu zidentyfikował ( jest początkującym kolekcjonerem),pozdrawiam i od czego te pociski od Mausera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panadam12 Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 heh to znowu ja,takie male porownanie pociskow Link to comment Share on other sites More sharing options...
suchy84 Posted December 21, 2008 Share Posted December 21, 2008 Ja tam cie nie inwigiluje i nie interesuje mnie dla kogo kupujesz. A pociski jak nic od mausera. A gdzie je ktos wystrzelił, do kogo i czy trafił to ja naprawde nie wiem.pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
CONRADO Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Ten w srodku to na pewno nie lebel-raczej ten z prawej.Mierzenie suwmiarka srednicy pocisku niewiele da gdyz kaliber to srednica lufy mierzona miedzy polami gwintu.Polecam stronke municion.org gdzie masz ladnie zwymiarowane wiekszosc typow amunicji-troche zabawy i znajdziesz swoje.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 Witam. Spawdziałem ,ale na pociskach niestesty nic niema odbitego, daje foto, podam odkładne wymiary pocisku dł. 2,9 cm, kaliber 7,92 (chyba)pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted December 21, 2008 Author Share Posted December 21, 2008 dobra niema sprawy . dziękuje wszystkim za id :) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal16 Posted December 19, 2008 Author Share Posted December 19, 2008 witam.Od jakiej amunicji pochodzą takie pociski, w jakim karabinie były uzywane ,z jakiego okresu pochodza, jakich wojsk? Do porównania wielkości z łuska Mauser.pozdrawiam i z gory dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ensiferum3 Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Pociski mauser. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
michal16
witam.Od jakiej amunicji pochodzą takie pociski, w jakim karabinie były uzywane ,z jakiego okresu pochodza, jakich wojsk? Do porównania wielkości z łuska Mauser.pozdrawiam i z gory dzięki
33 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.