Skocz do zawartości
  • 0

pociski do id

michal16

Pytanie

Napisano

witam.Od jakiej amunicji pochodzą takie pociski, w jakim karabinie były uzywane ,z jakiego okresu pochodza, jakich wojsk? Do porównania wielkości z łuska Mauser.pozdrawiam i z gory dzięki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Ja kupiłem koledze , bo on niema konta na allegro , mnie to nie obchodzi co on chce i jeszcze prosił aby mu zidentyfikował ( jest początkującym kolekcjonerem),pozdrawiam i od czego te pociski od Mausera?
Napisano
Ja tam cie nie inwigiluje i nie interesuje mnie dla kogo kupujesz.
A pociski jak nic od mausera. A gdzie je ktos wystrzelił, do kogo i czy trafił to ja naprawde nie wiem.
pozdro
Napisano
Ten w srodku to na pewno nie lebel-raczej ten z prawej.Mierzenie suwmiarka srednicy pocisku niewiele da gdyz kaliber to srednica lufy mierzona miedzy polami gwintu.Polecam stronke municion.org gdzie masz ladnie zwymiarowane wiekszosc typow amunicji-troche zabawy i znajdziesz swoje.Pozdrawiam
Napisano

Witam. Spawdziałem ,ale na pociskach niestesty nic niema odbitego, daje foto, podam odkładne wymiary pocisku
dł. 2,9 cm,
kaliber 7,92 (chyba)
pozdrawiam

Napisano

witam.Od jakiej amunicji pochodzą takie pociski, w jakim karabinie były uzywane ,z jakiego okresu pochodza, jakich wojsk? Do porównania wielkości z łuska Mauser.pozdrawiam i z gory dzięki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie