Maqdal3na Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Napisano 17 Grudzień 2008 Chciałabym się dowiedzieć więcej o tej dziwnej dla mnie wadze. Wykonana z cyny, z sygnaturą Brevete , pozostały napis nieco zamazany. Do czego jej używano i jaki jest mniej więcej rok pochodzenia. Dziękuję
Swiety82 Napisano 17 Grudzień 2008 Napisano 17 Grudzień 2008 Zresztą sama waga ma kształt łyżki, nie przymierzając...
słomek von hammerstein Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 a może coś do ważenia jajek? kształt taki bardziej przypominający kurze jajko chyba że się mylę...
dudzin Napisano 20 Grudzień 2008 Napisano 20 Grudzień 2008 Sprawdź doświadczalnie, jaki to ma zakres pomiaru,może to pomoże.
luksek Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 BREVETE" oznacza tyle co chroniony patentem"
Kuba_70 Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 To bedzie mini waga uzywana w kuchni do wazenia np. soli, przypraw. Na zdjeciu francuska wykonana ze srebra.
Maqdal3na Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Napisano 17 Grudzień 2008 Chciałabym się dowiedzieć więcej o tej dziwnej dla mnie wadze. Wykonana z cyny, z sygnaturą Brevete , pozostały napis nieco zamazany. Do czego jej używano i jaki jest mniej więcej rok pochodzenia. Dziękuję
Pytanie
Maqdal3na
Chciałabym się dowiedzieć więcej o tej dziwnej dla mnie wadze. Wykonana z cyny, z sygnaturą Brevete , pozostały napis nieco zamazany. Do czego jej używano i jaki jest mniej więcej rok pochodzenia. Dziękuję
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.