Skocz do zawartości

Centrum Warszawy - dziś

habs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sporo fantów między innymi
hełm strażacki wz.35 dla obrony przeciwlotniczej. producent Ludwików Kielce 1935

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
sporo fantów a pokazałeś tylko dwa:hełm i pochwę, pochwal się resztą, noo i sposobem jak znalazłeś, ale za pewne kupione na Kole":)

Pzdr
Napisano
nocna robota to moja specjalność ,3/4 parków mam już obcykane.
a tak poważnie w centrum jest parę prac budowlanych , wystarczy pochodzić popytać operatorzy ciężkiego sprzętu są bardzo rozmowni .
Napisano
Wystarczy, że spojrzeć na Warszawę jak na zwykłe miasto, w którym zawsze się coś wojennego" działo. Stare domy, kamienice, strychy, piwnice - się szuka się znajduje.
Napisano
Hehe, budowa stadionu narodowego jest chyba zbyt dobrze chroniona, żeby się tam kręcić"... Zresztą, gruzy Warszawy na których stał stadion były już dobrze przejrzane dawno temu.
Napisano
Przejrzane były,ale większość rzeczy które teraz ¨rajcują¨ znalazcę na początku lat 50tych atrakcyjna nie była.
Napisano

stadion ,nie jeżeli to wolałbym nad wisłę po praskiej stronie na brzegu w piasku nie jedno można trafić .
Z tego co słyszałem to po wojnie wywożono tam gruz z wawy.

Napisano

a na stadionie na pewno jeszcze coś by się znalazło ,przecież tam pod trybunami jest gruz ze śródmieścia i śmieci, kto się wtedy zastanawiał czy przebierać ten gruz czy nie.mój ojciec opowiadał o tej budowie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie