mikipad Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Witam, znaleziona na polu, wysokość 41mm, szerokość po dodaniu brakującej połówki ok.48mm. Interesuje mnie okres w którym została wykonana. mikipad
mikipad Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Prtzepraszam, miało iść do identyfikacji.
mikipad Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Raned, dziękuję za informację. Jak sądzisz, jakie było jej przeznaczenie - użytkowe ?, ozdobne ? Poprzeczny kołek był raczej cienkim drutem. Może ozdobna do butów ?mikipad
Raned Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Wydaje mi się, że jest zbyt duża aby była od butów. Mam podobną klamrę kompletną, tyle że mniejszą i inaczej sformatowaną 35×30 mm, identycznie zdobioną. Wszystko wskazuje na jej pruskie pochodzenie. Jutro postaram się zamieścić.
8total4 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Kol. Raned - ewidentnie pruska klamra, cywilna od buta albo od jakiegoś bagażu.wg. mnie jest to przełom XVIII i XIXwpozdrawiam!
mikipad Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Raned, rzeczywiście podobna robota, dziękuję za id oraz za fotki i pozdrawiam - mikipad
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.