mikipad Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Witam, znaleziona na polu, wysokość 41mm, szerokość po dodaniu brakującej połówki ok.48mm. Interesuje mnie okres w którym została wykonana. mikipad
mikipad Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Prtzepraszam, miało iść do identyfikacji.
mikipad Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Napisano 7 Grudzień 2008 Raned, dziękuję za informację. Jak sądzisz, jakie było jej przeznaczenie - użytkowe ?, ozdobne ? Poprzeczny kołek był raczej cienkim drutem. Może ozdobna do butów ?mikipad
Raned Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Wydaje mi się, że jest zbyt duża aby była od butów. Mam podobną klamrę kompletną, tyle że mniejszą i inaczej sformatowaną 35×30 mm, identycznie zdobioną. Wszystko wskazuje na jej pruskie pochodzenie. Jutro postaram się zamieścić.
8total4 Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Kol. Raned - ewidentnie pruska klamra, cywilna od buta albo od jakiegoś bagażu.wg. mnie jest to przełom XVIII i XIXwpozdrawiam!
mikipad Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Raned, rzeczywiście podobna robota, dziękuję za id oraz za fotki i pozdrawiam - mikipad
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.