Skocz do zawartości

przesyłka za pobraniem

michal16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. mam takie nietypowe pytanie,niewiem do kogo się zwrucić, chodzi o to że gość z allegro chce żebym mu wysłał przesyłkę za pobraniem i tu mam putania:
1,czy jest to bezpieczne dla mnie ?
2,po ilu mogę się spodziewać pieniedzy ?
3, i ogólnie na czym polega taka przesyłka?
pozdrwiam i z góry dzięki za odpowiedz
Napisano
http://www.poczta-polska.pl
Usługi-->Dla Ciebie-->przesyłka pobraniowa
Pieniądze po upływie około tygodnia lub dłużej.
Jeśli w opisie aukcji podałeś opcję za pobraniem,to musisz się dostosować do żądania kupującego.W przeciwnym przypadku żądaj przedpłaty.
Napisano
Lepiej wpłata na konto. Masz pewność że zapłaci za to co sprzedajesz. Ja nigdy nie wysyłałem za pobraniem
Napisano
Jeśli nie miałeś takiej możliwości w warunkach" proponuję sobie podarować. Może to cyniczne podejście, ale bezpiecznie i mniej nerwowe. Kasę dostaniesz( tak jak napisał Coriolan ) po kilku dniach. Patrząc na chaos, który z racji Świąt PP czeka uzbroiłbym się w cierpliwość. To raz. Dwa- kupujący może nie przyjąć przesyłki- w efekcie będziesz do tytułu za obie strony . Wiem, że niektórzy sprzedawcy wymagają przy pobraniu przedpłaty w wysokości kosztów przesyłki.

A wszystko i tak zależy od tego, czy zaufasz kupującemu.

A polega na tym, że Ty z góry opłacasz koszt nadania + koszt pobrania pieniędzy ( wliczony jest przelew dla Ciebie lub inna forma ich dostarczenia ). Na druczku sumujesz wartość przedmiotu + koszt porto. I taką kwotę PP winna Ci dostarczyć. Papierów jest kilka plus opis paczki.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:32 03-12-2008
Napisano
No i jeszcze jedno jak paczuszka zaginie to jesteś w plecy na wysyłce i na przedmiocie jaki wysyłałeś. Jak poczta ma oddać potem kasę to ciężko jest... a i tak oddają 10x koszt wysyłki plus zwrot kosztu.

pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie