Skocz do zawartości

konkretny monetkowiec

dandin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
pozdrawiam jako że jestem nowy na forum warto by się przedstawić
więc mam na imie Adrian i zapewne mało stażu w pruwnaniu z innymi forumowiczami
bo zaledwie dwa lata do tej pory zaczynałem od HS-3 potem na ace 250 i tak do tej pory
a że jakies tam fundusze się nazbierały to chciałbym wymienic a właściwie dokupić dobrego monetkowca
poczytałem troche forum i generalnie byłem nastawiony na XLT lub sovereign gt jako że sa to juz porządne sprzęty
ale po postach doszedłem do wniosku że są to zbyt skomplikowane sprzęty jak na przesiadke od razu z ace 250 bo jak wiadomo mimo iż ace są dobrymi sprzętami na początek
typu włącz i szukaj to jednakdużo im brakuje
ale do rzeczy
po wypowiedziach kolegów mam na oku 3 wykrywacze z początku 4 ale Quattro MP odrzuciłem bo nie mam nerwów do powolnego przemiatania i ostały się 3

xterra 70
EXPLORER SE
F75

myśle że są to bardzo dobre monetkowce i kazdy może zadziwić
i tu pytanie do forumowiczów jednak który będzie zdecydowanie się wywyższał jezeli chodzi o monetki

Pozdrowienia
Napisano
Jesli chodzi o to wolne przemiatanie to nie jest tak do końca. Dzieki opinia z neta odechcialo mi sie kupna quattro bo podobno trzeba ardzo wolno przemiatac", ale jednak go kupilem i nie zaluje. Zasiegi ok a przemiata sie tak ormalnie". Ale to bys musial sie spotkac z kims kto ma ten sprzet i bys sam zobaczyl czy ci pasuje ta wykrywka czy nie.

Pozdrawiam!
Napisano
Witam,
Takie tematy są jednak bez sensu :) Każdy Ci doradzi coś innego tzn. to co posiada ;) lub jeśli doradzający jest teoretykiem doradzi Ci coś innego na podstawie informacji wyczytanych z sieci czyli żadnych cennych informacji ;)

Ja posiadam Minelab Explorer SE - POLECAM ;) jest to kombajn do monetek...

Pozdrawiam.
Napisano
@XII - I tutaj zaskoczę , bo jestem obecnie użytkownikiem Sov.GT ,którego kolega nie wybrał i polecam co innego .
Z wymienionych sprzęcików mogę śmiało polecić X-70 .
Nie piszę tego,bo gdzieś wyczytałem to na forum .Miałem przyjemność pracować z tym wykrywaczem (wcześniej X-30 i 50) .
Swojego czasu również pracowałem na ,,wyświetlaczach,, , ale zrobiłem skok w bok i kupiłem GT (czego wcale nie żałuję).
Wracając do sprzętu : X-70 to wykrywacz lekki ,z bardzo ładnym zasięgiem i jak masz dobrą miejscówkę to zasypie Ciebie kolorkiem :) .Do tego masz zmienne cewki , które urozmaicą Twoje poszukiwania .
Krótko pisząc :to sprzęt ,który pozytywnie potrafi zaskoczyć swojego użytkownika .
Oczywiście to tylko moja opinia , nie każdy musi się z tym zgadzać .
Decyzja do podjęcia trudna , bo F75 i Exp.SE to również porządne wykrywacze ...
Napisano
Kolego dandin z SE będziesz musiał tak samo wolno chodzić , jak z MP , różnią się paroma szczegółami , ale nie szybkością przemiatania.Pozdr
Napisano
witam na monety moim zdaniem bardzo dobry jest C.scope990xd mialem taki i dyskryminacja super naprawde,firma tez solidna i calkiem tanio mozna uzywany kupic!! polecam
Napisano
Jacku825 z tego co zaobserwowałem przesiadłeś się z GT na Quattro MP , mógłbyś w paru zdaniach porównać te wykrywacze ?
Napisano
A więc byłem bardzo zadowolony z GT , tylko mocowanie puszki z elektroniką po pewnym czasie się wyrabia i zaczyna dyndać " i dwa razy miałem problem z wtyczką , po prostu trzeba na nią bardzo uważać i tylko to skłoniło mnie do zmiany .Technicznie są niemal identyczne , tylko MP jest lepiej wykonany , inna jest identyfikacja dzwiękowa przez co można lepiej zidentyfikować przedmiot znajdujący się pod cewką .
Napisano
Mi w Quatro poszło mocowanie kabla głównego do wyświetlacza. Niby pierdoła ale w kolejnych egzemplarzach producent się postarał usuwając tą niedoróbkę zalewając całość plastikiem uniemożliwiając w ten sposób rozłącznie lutu. Sam tylko chyba wiem ile czasu zajęło mi zanim odkryłem że to rzutuje właśnie na znakomitą pracę tego wykrywacza!
Napisano
Ok jacku825 , myślę , że identyfikacja dźwiękowa w GT powinna być trochę lepsza , szkoda że nie jest taka jak w Q MP.
Pozdro!
Napisano
Dandin, co to znaczy sprzęt jest zbyt skomplikowany"? Nie ma zbyt skomplikowanych wykrywaczy, tylko niektórzy poszukiwacze są zbyt prości. Nie słuchaj takich porad w rodzaju: na początek jakiś prosty sprzęt. Kup taki, na jaki Cię stać. Pozdrav.
Napisano
Zgadzam się z Bandoleo. To dobry pomysł by nie szarpać sobie nerwów czymś co i tak będziemy chcieli szybko zmienić po kilku wyjściach w teren. Dobrą wyrywkę można porównać z samochodem kupno Malucha nie jest wysiłkiem finansowym, wysiłkiem jest jego prowadzenie i samo wsiadanie za jego stery! Nie chciałem tu urazić posiadaczy fiata 126! Pozdrawiam!
Napisano
Witam.

Prosty to nie znaczy nieskuteczny. Dobry przykład to sprzęty Tesoro, X-Terra 70 czy Proxima. Z kolei skuteczny bynajmniej nie musi znaczyć drogi. Na początek rzyczywiście nie ma po co się pakować w zbytnie komplikacje techniczne bo można się zwyczajnie zniechęcić do poszukiwań.

Pozdrawiam

VW
Napisano
jeśli mowa o prostych sprzętach to polecam mojego tesoro silvera:) lekki zasilany jedną baterią 9V, zasięgi w miarę, tylko niestety ostatnio ceny poszły w górę:(
  • 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie