Skocz do zawartości

50 fenisi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cze.Zaciekawiony rzadkością tej 50 reich poszperałem i ....
Aukcja w Niemczech,listopad 1997 rok,50 reichspfenniig 1924 G poszła za 51000 DM. Szok.
pzdr.
Napisano
Super populares" - tylko,że przez 2 lata siedmiu chłopa na oczy tego nie widziało. Fajny moniak do kolekcji.

Pozdrawiam B.
Napisano
Nie podniecajcie się tak bardzo 50 pf 1924 A nie jest wiele wart, najwyżej kilkanaście Euro. Potwierdzam wcześniejszą info Ciapka że ta moneta tylko z 1923 J jest sporo warta. Wartościowsze też są 1923 F,G. Cały 1924 rocznik to dość popularny i przez to nie osiąga wysokich cen. Ja też zresztą mam 1924A i nie czuję się przez to bogaty.
Napisano
Pany niezależnie od nakładów moniaka ciężko dopaść a cena tych słabszych serii oscyluje w granicach srebrnych Hindenburgów więc hasło populares" jest daleko od ok.

Pozdrawiam B.
Napisano
http://www.allegro.pl/item493751251_50_rentenpfennig_1924_rok.html

i skąd ta rozbieżność cenowa?? niby te same monetki (w porównaniu z tą za 500euro - z ostatniego linku)?
Napisano
Monetę sprzedano nie za 500, lecz 400 euro. A tak duża rozbierzność cen wychodzi stąd że jedna jest w stanie I menniczym, a ta z Allegro jest w III stanie zachowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie