abiszaj Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 witam , mam do id. ciekawe szkło - wygląda jakby laboratoryjne albo coś w tym stylu(odstojnik?). Napisy są do góry nogami w stosunku do szyjki:Siemens-GlasBienenfutter-Walze
coriolan Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Pojemnik na płynną mieszankę odżywczą dla pszczół - z reguły preparaty na bazie cukru
sudajew Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 bo jak się pszczółką miodek wybiera, to by zimy nie przetrzymały, i by zdechły z głodu, więc się gotuje wodę i wali się dosyć dużo cukru, tak że robi się gęsty syrop, potem wlewa się np do takiej buteleczki, która powinna mieć zakrętkę z małymi dziurkami, i wstawia się ją do góry dnem do ula:)
abiszaj Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 witam , mam do id. ciekawe szkło - wygląda jakby laboratoryjne albo coś w tym stylu(odstojnik?). Napisy są do góry nogami w stosunku do szyjki:Siemens-GlasBienenfutter-Walze
Question
abiszaj
witam , mam do id. ciekawe szkło - wygląda jakby laboratoryjne albo coś w tym stylu(odstojnik?). Napisy są do góry nogami w stosunku do szyjki:
Siemens-Glas
Bienenfutter-Walze
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.