vojtaz2 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Wykopek oczywiście i kompletny ze skrzynią biegów, typ Maybach HL108TR , jak wycenić fant? no i np. jak tłoki się ruszają w cylindrach. czyli w miarę można ocenić stan silnika
Swiety82 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Policz po 60 groszy za kilogram stali i sobie przemnóż...... może tak jakieś fotki etc a nie od razu How much???
vojtaz2 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 a a a i powiedzcie jak wyciągnąć to bestie 12 cylindrową z ziemi. wtedy zrobię fotki
Jarosz Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 60 groszy za kg złomu to było w wakacje... teraz to 20gr
zdziss15 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 mi pierwszy na myśl przyszedł jakiś porządny truck z HDSem
acer Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Tak tłoki poruszją się w cylindrach, a lampki pewnie dalej się świecą......
Swiety82 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Nie wiem po ile złom, nie orientuję się :)vojtaz-samochód z przyczepkę, ibkopać, kilku chłopa i ew. linką podwiązać i wytargacie.ps.Samochód-5000złPrzyczepka-1500złPrzyjemność wyciągania silnika w ziemi po pas-bezcenne!Powodzenia, i nie przeliczaj wszystkiego na kasę :)
Barera Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Kurcze, jak tłoki się poruszają to pewnie da się go odpalić, a wtedy możesz wykorzystać skrzynię biegów, jako wyciągarkę;) A tak serio, to ja nie przeliczałbym tego fanta na kilogramy, chyba że waży z 10 ton. Pierwsze co musisz zrobić to go wydostać, ocenić stan, i wtedy zobaczysz co można z tego zrobić. Pozdrawiam. Ps.Spiesz się bo dziadek mróz idzie.
vojtaz2 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Ja żyję z poszukiwań i odkryć :) dlatego pytam o cenę tego fanta. Koła 2 sztuki i gąsienica 60 ogniw już wyłowiłem z ziemi, teraz czeka silnik . Mnie to rybka ile kosztuje złom, liczy się fant dla kogoś co składa stuga. pewnie taka osoba co ma taki pojazd zapłaci kasę za silnik a nie kasę za złom jak wy tu już podajecie, co do transportu to ja mam t4. ale raczej silnik się nie zmieści do autka.
suchy ss Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 lol silnika jeszcze nie wyciagles i dlatego nie mozesz zrobic zdjec a wiesz juz ze tloki sie ruszaja:) chyba pomyliles hobby...a teraz idz do piaskownic i wykop jakiegos stalowego resoraka z dywizji HJ:)
Molke Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 No no ciekawe :) zobaczymy jaka bedzie dalsza czesc tej histori :) zdjec pewnie nie zobaczymy bo ... :P no wlasnie tu kazdy moze sobie dopowiedziec :)
dr.tommy Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 suchy ss z ust mi to wyjąłeś, gość go obkopał zakręcił korbą i zasypał bo samemu nie dał rady wyciągnąć ;)
kubelek86 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Ciekawe, człowiek który żyje z poszukiwań i odkryć" zadaje takie infantylne pytania? A te tłoki to tak swawolnie na wolności hasają, ciekawy ten silnik... Ale co się dziwić, rynek się rozruszał, odbudowa goni rekonstrukcje, to teraz wszystkie części są od Stug-a albo RSO-maka, w zależności czy i co wykopią w Przepałkowie to jest szansa że allegro zaczerni się oryginalnymi" cześciami od PzIV lub PzVI..jest popyt znajdzie się i podaż. A tak na serio, to radze zapiąć ten silnik do tego Famo co siedzi w krzakach, kto wie może do silnika dołaczona jest wanna, a jak wanna to i mus kompletny przedział bojowy z całą opytką i elektryką, armata i baszta to już bedzie formalnośc...a i nie zaponij o chłodnicach, chodliwy towar ostatnio;)
Swiety82 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Panowie czytajcie ze zrozumieniem!!! vojtaz napisał p. jak tłoki się ruszają..." Co jednoznacznie wskazuje że sam nie wie w jakim stanie są. I po co od razu te kwaśne komentarze?????? Pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.
paracel Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 portal gruparezerwy jest zainteresowny tematem czekamy na kontakt. do T4 wejdzie bez bólu. Jeśli kolega się z nami dogada obiecujemy przekazać obiekt jako darowiznę do CSWL w Poznaniu.
maxim026 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Te vojtaz2 to dawaj fotki tych GĄSEK . Ja z chęcią je obejże . A ile zawołać?? mhh wołaj aż ktoś przyjdzie . Ale na foty nalegam
lefa Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Panie vojtaz2 z czystej ciekawosci(nie ja na pewno silników nie kupuję) skąd Pan wie ze to silnik 12-to cylindrowy i na pewno podanego typu i że tłoki sie ruszają jak Pan jeszcze kopac nie zaczął?
Molke Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Po co zakładać że silnik jest na tyle sprawny aby była możliwość obrócenia wałem ? Wiadome jest że dla kazdego silnika zle zabezpieczonego przy dluzszych zastojach kazda wilgoc jest uszczerbkiem. Zakładajac nawet ze sam olej nie zmienil swoich wlasciwosci (chodzi mi tu o wał) to napewno tego samego nie mozna powiedziec o paliwie znajdujacym sie w komorze spalania o ile sie taklowe ostalo. Jesli korozja nie zniszczyła go na panewkach to napewno zniszczyla gładzie cylindrów co juz uniemozliwi zakręcenie silnika" i to wszystko przy bardzo optymistycznych zalozeniach :) jest madre powiedzenie pojazd nieuzywany psuje sie 2 razy szybciej"Co do wyciagania takiego silnika z ziemi w co srednio wierze radzilbym cos z HDS-em :) Każdy chyba po milionach histori ze sprzetem zalegajacym w ziemi nie uwierzy bez zdjec :) Pozdrawiam i szczescia zycze przy wydobyciu ;) :)
maxim026 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 bo kolega vojtaz22 walną WIBOWID i zaczeły sie tłoki ruszać ,
yoony Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 108 się na stugi nie załapała jeśli mnie pamięć nie myli tylko na pierwsze IIIsilnik z tył a skrzynia z przodu iwc co masz cała podeszwę?108 były na famo tylko co z tymi kołami?i jak przekręcić silnik w ziemi ?;-)
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 Ludzie, ja napisałem że NP jak tłoki się ruszają, jeszcze przecież tego nie wiem,czy wał się kręci.Ale przewidując sytuacje dlatego zapytałem
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 aha model silnia podałem tak z ciekawości ,sądząc że 2 rolki prowadzące które wykopałem były z modelu ausf G (jak się nie pomyliłem) . dlatego z tym silnikiem zalegającym w ziemi strzelam że to będzie taki typ silnika. FOTKA ARCHIWALNA
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 link do fotki z rolkami z tego stuga .[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6334a06305e6294a][IMG]http://images25.fotosik.pl/221/6334a06305e6294am.jpg[/IMG][/URL]
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6334a06305e6294a.html ten link chyba działa:):)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.