SNIPERcom Napisano 24 Listopad 2008 Autor Napisano 24 Listopad 2008 Sovereing GT & Fisher F75 który z w/w wykrywaczy wybrać Zamierzam chodzić zarówno na militarke jak i monetki
stachu834 Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 wątek na forum o GT pewnie przerabiałeś, więc o kolorkach nie będę się rozpisywał, osobiście jestem zadowolony. co do żelastwa to potrafi ładnie złapać puszkę po konserwie, zakrętki od słoików, większe odłamki itp. z obserwacji zauważyłem że lepiej radzi sobie z przedmiotami zbliżonymi kształtem do koła/kwadratu, niż z podłużnymi (np. bagnet, magazynek)żeby dobrze interpretować sygnał trzeba trochę pokopać. jeśli chodzi o zasięg to sygnalizował zbrojenie w betonowym gruzie w glebie gliniastej na głębokości takiej że trzonek fiskarsa wystawał z dołu ok 15 cm. chodzę na dyskryminacji na minimum, czułość auto, bez sygnału wiodącego. trybu all metal nie używałem.
VanWorden Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Witam.Odpowiedź wydaje się prosta ponieważ tylko F75 z tych dwóch ma prawdziwy tryb statyczny. Jest też nieporównywalnie lepszy ergonomicznie, więc łatwiej się szuka w lesie. Sprawdź jednak również inne sprzęty z tym trybem.PozdrawiamVW
SNIPERcom Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 Sovereing GT niewątpliwie jest jednym z najlepszych wykrywaczy zarówno na kolor jak i militarke natomiast Fisher F75 jest dość nowym wykrywaczem i opinie na jego temat są rożne Część osób twierdzi ze część F75 jest wadliwych inni zaś ze łapie tylko te większe monetki czyli tak jak Smętek Tryb statyczny jest stworzony do militarki i z założenia wykrywacze posiadające go powinny być głębsze na militarke ale w praktyce bywa z tym rożnie bo z tego co ludzie piszą GT jest głębsze od HS3 Pozbywając się latem swojego Smętasa myślałem ze jego następca będzie jakieś ,,cudo'' ale coraz ciężej jest mi podjąć decyzje co kopić w miarę dobrego uniwersalnego a zarazem prostego w obsłudze
terenowiec69 Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Kolego wez pod uwagę whites'a MXT ,bardzo bobry sprzęt i niezadrogi,a ma same zalety,na tym forum niedoceniany,nie wiem dlaczego,masz 3 tryby poszukiwań,łatwy w obsłudze,markowy sprzet.I ma tryb prospecting który jest naprawde głęboki.Mozna cewki dokupić 18 cali(45cm) za okolo 100 funtów.Pozdr.
jasek Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 dwa wykrywacze róznej klasy http://www.detectortest.info/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.