Skocz do zawartości

Wznowienie produkcji Bagnetu wz.29 w Fabryce Broni Radom !!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 381
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie wiem. Nie lepiej wyglądała by wersja nie-mobilizacyjna, z prostym WP" pod orzełkiem?
Tyle nawciskanych cyferek dla mnie wygląda po prostu nieestetycznie, wybacz.
Napisano
SUPER!!!!!! Świetna wiadomość:) dziękujemy osobom które doprowadziły do tego ze produkcja zostanie uruchomiona!
Co do orzełka i 1939" to jestem za tym zeby bylo tak jak w orginale, a rok produkcji mozna przeciez na jelcu umieścić! Czyli umer bagnetu/09" lub umer bagnetu/2009" Uważam że takie rozwiązanie będzie najlepsze. Na bagnecie pod okladkami gtez mozna umiescic date '09... ;)
Pozdrawiam:)
Napisano
skoro na bagnecie był bity rok produkcji, to może po prostu wybić 2009?. po co dorabiać jakieś cudawianki z tymi datami. Najprostsze jest najlepsze.
Kiedy zapisy do kolejki? I jak długo trzeba postać?
Napisano
A może by tak zrobić zapisy, jak na monety w NBP?
Inna sprawa, to póki co skupiamy się na odbiorcach krajowych,a co z Polonią z całego świata, która także może być zainteresowana tym bagnetem?
Napisano
A ja mam takie pytanko, bo nie jestem do końca w temacie, to będą jakieś zapisy na te bagneciki, czy kto pierwszy ten lepszy, ja też chciałbym załapać się na to cacko
Napisano
Kolego -darpoj,spoko,MilitaryExperts chce tylko pomóc w naszej sprawie,skontaktował się ze mną,podpowiedział mi parę szczegółów odnośnie produkcji bagnetów,bardzo fachowo objaśnił mi pewne kruczki,oraz służy mi pomocą.Nic złego,a nawet mogą być z tego korzyści,a to odnośnie jak najlepszego wykonania kopii.Oby więcej takich ludzi chciało pomóc,to osiągniemy ładne cacko,bo przypominam,że FB-Radom nie posiada żadnej dokumentacji,i zaczynają od zera.Wszelkie dokumenty,zostały utracone w czasie wojny,i tylko jakieś skrawki ocalały,dlatego każda podpowiedź jest mile widziana,ot cała tajemnica-!.Co do pytanka kolegi-Horhe,jestem za by i Polonia była tym zainteresowana,czekam na jakiś odzew z tamtej strony,przecież mają neta,i na pewno śledzą tego posta,jeśli im zależy,to zapraszam do rozmowy.Jak to będzie rozprowadzane,tego jeszcze nie omawialiśmy,bo na razie ważne jest samo zaczęcie,a o resztę to pomyślimy w miarę rozwoju wypadków.-Jeśli ktoś ma jeszcze dobre rady,albo przypadkiem jakieś plany oryginalne-?,to zapraszam do pomocy,bo tak szczerze,to wypożyczyłem FB,oryginał bagnetu,żeby sobie zwymiarowali,bo i tego nie mieli.Jak widzicie,rodzi się to po woli,ale mniemam że efekt końcowy będzie zajebisty,dlatego pozdrawiam wszystkich,którzy mi kibicują-Czołgiem..
Napisano
jestem jak najbardziej spokojny i bardzo dużo kolegów śledzi ten wątek i jemu kibicuje...jeżeli Military Experts tak dużo wnosi do tematu wz.29 to nich podzieli się z innymi na tym forum ...jest paru kolegów którzy znają się na rzeczy i pewnie wszyscy poznaliby sugestie kolegi Military Experts...!
Lubię czytać rzeczy gdzie ktoś wnosi coś o czym nie wiem i mogę się czegoś dowiedzieć.
W przeciwnym wypadku niedługo przejdziemy do wątku ściśle tajne przez poufne.
Napisano
Większość z uczestników tego forum zna na pewno kolekcjonerów lub sami kolekcjonują bagnety i może ktoś ma jakąś dokumentację.
Wracając do tematu ostatnio dowiedziałem się że pochwa wz.29 fabryki radomskiej(jedne z ostatnich serii produkcyjnych )były robione w zielonej parkeryzacji.
Napisano
Szanowny Kolego darpoj i inni użytkownicy.
Zwróciłem sie prywatnie do kolegi dario.czolgiem1. z jednego powodu. Mam kilka sugestii odnośnie procesu technologicznego w trosce by bagnet był jak najbardziej idealny. Dlaczego prywatnie? Otóż dlatego iż uważam że to epokowe przedsięwzięcie i cały splendor i chwała powinna przypaść jego inicjatorowi. Mam nadzieje na osobiste spotkanie z kolega dario.czolgiem1 i na to ,ze będe pomocny.
On też zadecyduje, czy moje sugestie poddać pod osąd publiczny, czy tez je odrzucić. Poniewaz na tym etapie nie dotycza one np.rodzaju radomiaka czy oznak zewnetrznych dyskusja byłaby bezcelowa. Niemniej, jeżeli kolega darpoj pała taką niepohamowana ciekawością, to zapraszam do naszej firmy. Przekażę całą swoja wiedzę ale lubie patrzec rozmówcy w oczy. Łatwo oskarżać o prywatę schowanym za nickiem.
I sprawa druga.
Przeprowadzilismy w firmie dyskusję i uznalismy, że jestesmy w stanie wykonać zaby wz 29 do tych bagnetów PO KOSZTACH PRODUKCJI BEZ ZADNEGO ZYSKU. Nie mamy wprawdzie wpływu na na marżę ew.dystrybutora, ale od nas żabki wyszłyby naprawdę niedrogo. Istotą jest by żabka była absolutnie wierną repliką. Przedstawimy naturalnie inicjatorowi przedsięwzięcia egzemplarze do oceny i ew konsultacji.
Jeżeli Kolega darpoj chciałby zapytać, jaki mamy w tym interes, to odpowiadam:ogromny.
Pozdrowienia dla wszystkich,
MILITARY EXPERTS
Chełm
Kordian Czapla - właściciel
Napisano
nikogo nie oskarżam i nie mam takiego zamiaru po prostu wszyscy chcemy tego samego wznowienia produkcji bagnetu wz.29 przez F.B Radom i chwałą wszystkim którzy się do tego przyczyniają...i przyjdzie czas na gratulacje i pochwały...tylko niech z tej sprawy nie robi się jakieś tajemnicy ...a często jeżdżę do Lublina służbowo to i do Chełma mogę podskoczyć ...i też konwersarzom lubię patrzeć w oczy...
Pozdrawiam wszystkich...!!!
Napisano
Dzięki Military Experts za sympatyczną deklarację. Bagnet nie będzie tani i każde parę zeta ma znaczenie. Ale najważniejsza jest jakość. Nie wyobrażam sobie, by jakakolwiek inna firma wykonała dla naszego bagnetu żabki o podobnej jakości. Wiem co mówię, bo kupowałem repliki z wielu źródeł. Gdyby jeszcze podobną deklarację złożył jakiś producent ozdobnych opakowań i drukarnia która wydrukowałaby certyfikaty.
Ech...pomarzyć.
Napisano
darpoj.. nie rozumię dlaczego napisałes takiego durnowatego posta o
Military Experts. Nie znasz człowieka, a czynisz takie nieładne
insynuacje. Nawet nie przeprosiłeś, tylko bełkoczesz o chwale i
zachwytach. Zrób coś wielkiego, to ciebie będa chwalić. A jak jesteś
taki ciekawski, to idź do wróżki.
Trzymam kciuki za bagnet.
Napisano
Kolego nikola... ja nie bełkocze i nikogo nie obraziłem i nie czynię insynuacji ...może masz problem ze zrozumieniem tekstu napisanego to przeczytaj kilka razy aby zrozumieć...i skup się na temacie wątku...!!!
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam wszystkich zainteresowanych,sam na razie czekam na wiadomość z FB-Radom,ale z tego co wiem,to nie bawem zaczynają ruszać z produkcją,znaczy najpierw-oprzyżądowanie trzeba dorobić,a potem będzie łatwiej.Okres jest przed świąteczny,więc nie ponaglam,ale jak dali Parol że to ruszy,to mogę powiedzieć że na pewno-!.Jeśli coś będzie wiadomo w sprawie,to od razu piszę do was-na pewno-!.A na razie,pozdrawiam wszystkich zainteresowanych-Czołgiem.
  • 4 weeks later...
Napisano
niee, nie robmy oxydowanego 1939", wiekszosc nie byla parkeryzowana, zreszta po kilku wyciagnieciach" powłoka sie przetrze i bedzie to średnio wygladać. Ja wole polerowany :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie