Skocz do zawartości

Głowaczów

boat88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,czy ktoś jeżdzi w rejon głowaczowa w lasy oddalone o jakieś parę kilometrów od miejscowości wyżej wymienionej??
Napisano
to powrzucajcie jakieś fotki fantów,kręcę się tam troszkę i pytam co i jak,jak z miejscami wrześniowymi bo znalazłem tam takie i mnie interesuje co i jak,bo nieśmiertelnik wyszedł mi co wchodził w skład armi kraków i jakieś info szukam.
Napisano
Mi typowo Wrześniowego nic nie wychodziło oprócz guzików i innego wojskowego drobiazgu więc nie mam się czym pochwalić jeśli chodzi o Wrzesień z tamtych miejsc. Większość fantów to pozostałości po bitwie o przyczółek i walk z nim związanych.
Napisano
Głowaczów i okolice to tak skopane że szkoda sobie d.. nimi zawracać. Kolego znajdż sobie inne miejsca bo ten Głowaczów i reszta to były dobre 30 lat temu.

Pozdrawiam
Napisano
tu się mylisz bo właśnie nie jest skopany zależy gdzie chodzi i szuka bo znalazłem fajną miejscówke,wyszło trochę września i nie było tam śladów kopania
Napisano
Cierpliwość i systematyczność to podstawa.Obawiam się że Twoja cierpliwość przejdzie ciężką próbę.Cieszę się że cały Głowaczów nie jest jeszcze przekopany.Chciałbym tu jeszcze trochę pomieszkać...
Napisano
dobrze kolego marcjew mówisz.proste że nie jest i to dużo jeszcze zalega..tylko trzeba miejsce trafić tak jak z koleżką :) oczywiście że nie pod samym głowaczowem a odległe tereny o parę kilometrów..
Napisano
Twoja wypowiedzŁadne znaleziska. Gratulacje. Tylko nie potrzebnie podaleś tą miejscowość. Zaraz zlecą się pielgrzymki z wykrywaczami."
Napisano
Nie wiem- nie zapuszczam się w tamte rejony. Pewien mądry człowiek powiedział mi , że po co marnować czas na tak słynne miejsca jak np Głowaczów jak można w mniej znanych i lubianych wyciągać z gleby prawdziwe perełki.
Dziwi mnie , że nie mozesz pokazac swoich fotek? Co pewnie same konkretne rzeczy znajdujesz w Głowaczowie?A moze wcale tam nie byłeś i się mądrzysz w temacie, że dzięki cierpliwości można cos tam znależć.
Powtórze jeszcze raz- 30 lat temu to można było cos znależć a teraz trafiają tylko nieliczne jednostki.

Pozdrawiam_/
Napisano

Bradzo ładna okolica.
Można trafić kilka ciekawych bunkrów w okolicy, ale z fantami kiepsko byłem raz i oprócz odłamków i miłego spaceru nic więcej.

Krąży jakaś historia z skarbem w Głowaczowie ale to już inna bajka.

Pozdr.

PS. Czy w okolicy Studni istnieje bunkier centralny, większy?

Napisano
thopson nie wiesz co piszesz, choc z tamtych rejonów jestes. Ja kopie w tamtych okolicach i nie jest źle. Zreszta >><<marciew<<>> widział to i tamto co wykopałem.
Pozdro Marciew. Do nastepnego wyjazdu;)
Napisano
Bandzior26 - dobry pomysł.
RayanPeter - bunkry to moja działka - polecam poczytać mój wątek 12 bunkier" w dziale fortyfikacje,bunkry,podziemia.
Jakby co to piszcie :grzesiob@poczta.fm.Zaczęła się zima i częściej siedzę na kompie.Teraźniejszość Głowaczowa i okolic to niezasypane dołki i walający się złom.Można ponieść karę za nie swoje czyny.Za kilku pseudoposzukiwaczy nie potrafiących zrobić po sobie porządku odpowiadają inni...
Napisano
GrzesioB myślę że w grudniu na spokojnie możemy zorganizować wspólny wypad. Jestem chętny a poza tym do Głowaczowa z rodzinnej miejscowości w której już co prawda nie mieszkam mam 2 km. więc bliżej się nie da. Chętnie pokażę Ci fajne dołki i za drobnicą z Tobą pochodzę. Jęli jest ktoś chętny zapraszam. Upieczemy jakąś kiełbę i wypijemy co nieco hehehe. Darz dół.
  • 3 weeks later...
Napisano
eee tam panowie, coś tam jeszcze można znaleźć w tych rejonach, ja tam latam już od paru lat i jakieś drobiazgi znajduje. Ciekawią mnie wypowiedzi thompsona o zaje fajnych osiągach salamandry(mam ją od 4-lat), hełm do głębokości 1metra wykopałem , ale żeby głębiej? Prosiłbym cię thompson o info na temat ustawień sprzętu. Chętnie panowie bym się załapał na jakiś wypad , pozdr
  • 1 month later...
Napisano
Ogólnie to ja juz zmieniłem sprzęt,ale ustawienia zapamiętałem. Więc tak:
Praca I
Tłumik grunt 3
Reg dźwięk. 10
Dyskryminacja 10
balans grunt -()-
To są najlepsze nastawy na militarkę. Trzeba pamiętać jeszcze o wolnym przemiataniu sondy bo na głębokie fanty wolno reaguje.

PS: Oczywiście ja używałem cewki 37cm

Pozdro...
Napisano
kolego Thomson. latasz na smetku jak się nie mylę,też na nim śmigam na sondzie 30.no i na innych ustawieniach.gdzieś na przyczółku latasz jeszcze??
Napisano
Kolego pomyłka- nie biegam za Smętkiem lecz z Minelabem wcześniej z Salamandrą.
Co do miejsc to wszelkie sławne rejony omijam szerokim łukiem. Interesują pnie miejsca na jak najdalej położone od Studzianek itp. W głęboki okopy nawet nie wchodze. Tylko moco zasypane . Dobre są jeszcze małe dołki ledwo widoczne.

Pozdro...

PS A ty po jakich okolicach biegasz???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie