boat88 Napisano 21 Listopad 2008 Autor Napisano 21 Listopad 2008 witam,czy ktoś jeżdzi w rejon głowaczowa w lasy oddalone o jakieś parę kilometrów od miejscowości wyżej wymienionej??
gudek82 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Ja jestem z Głowaczowa, i jeżdżę tam po okolicach, a czemu pytasz kolego :)
Bandzior26 Napisano 22 Listopad 2008 Napisano 22 Listopad 2008 Cześć. Ja pochodzę z Brzózy i znam dobrze okolice. Co Cię interesuje?
boat88 Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 to powrzucajcie jakieś fotki fantów,kręcę się tam troszkę i pytam co i jak,jak z miejscami wrześniowymi bo znalazłem tam takie i mnie interesuje co i jak,bo nieśmiertelnik wyszedł mi co wchodził w skład armi kraków i jakieś info szukam.
Bandzior26 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Mi typowo Wrześniowego nic nie wychodziło oprócz guzików i innego wojskowego drobiazgu więc nie mam się czym pochwalić jeśli chodzi o Wrzesień z tamtych miejsc. Większość fantów to pozostałości po bitwie o przyczółek i walk z nim związanych.
thomson Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Głowaczów i okolice to tak skopane że szkoda sobie d.. nimi zawracać. Kolego znajdż sobie inne miejsca bo ten Głowaczów i reszta to były dobre 30 lat temu.Pozdrawiam
boat88 Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 tu się mylisz bo właśnie nie jest skopany zależy gdzie chodzi i szuka bo znalazłem fajną miejscówke,wyszło trochę września i nie było tam śladów kopania
marcjew Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Thompson nie obraz sie ale jestes jak pies ogrodnika":)))(mowa tez o innych postach)Kto szuka to znajdzie.Cierpliwosc to podstawa!!!
thomson Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Marcjew jak taki jestes cwany to pokaż co ześ wytargał z Głowaczowa?Pozdrawiam
GzesioB Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Cierpliwość i systematyczność to podstawa.Obawiam się że Twoja cierpliwość przejdzie ciężką próbę.Cieszę się że cały Głowaczów nie jest jeszcze przekopany.Chciałbym tu jeszcze trochę pomieszkać...
boat88 Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 dobrze kolego marcjew mówisz.proste że nie jest i to dużo jeszcze zalega..tylko trzeba miejsce trafić tak jak z koleżką :) oczywiście że nie pod samym głowaczowem a odległe tereny o parę kilometrów..
marcjew Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Tak Grzesio przeszla ja nie raz.Nie szukajcie w okopach.Thomson z Glowaczowem jest podobnie jak z Chodkowem?
marcjew Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Twoja wypowiedzŁadne znaleziska. Gratulacje. Tylko nie potrzebnie podaleś tą miejscowość. Zaraz zlecą się pielgrzymki z wykrywaczami."
thomson Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Nie wiem- nie zapuszczam się w tamte rejony. Pewien mądry człowiek powiedział mi , że po co marnować czas na tak słynne miejsca jak np Głowaczów jak można w mniej znanych i lubianych wyciągać z gleby prawdziwe perełki.Dziwi mnie , że nie mozesz pokazac swoich fotek? Co pewnie same konkretne rzeczy znajdujesz w Głowaczowie?A moze wcale tam nie byłeś i się mądrzysz w temacie, że dzięki cierpliwości można cos tam znależć.Powtórze jeszcze raz- 30 lat temu to można było cos znależć a teraz trafiają tylko nieliczne jednostki.Pozdrawiam_/
marcjew Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Bez komentarza tym bardziej ze nie wiesz!
RayanPeter Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Bradzo ładna okolica. Można trafić kilka ciekawych bunkrów w okolicy, ale z fantami kiepsko byłem raz i oprócz odłamków i miłego spaceru nic więcej.Krąży jakaś historia z skarbem w Głowaczowie ale to już inna bajka.Pozdr.PS. Czy w okolicy Studni istnieje bunkier centralny, większy?
panzerkris Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 thopson nie wiesz co piszesz, choc z tamtych rejonów jestes. Ja kopie w tamtych okolicach i nie jest źle. Zreszta >><<marciew<<>> widział to i tamto co wykopałem. Pozdro Marciew. Do nastepnego wyjazdu;)
GzesioB Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Bandzior26 - dobry pomysł.RayanPeter - bunkry to moja działka - polecam poczytać mój wątek 12 bunkier" w dziale fortyfikacje,bunkry,podziemia.Jakby co to piszcie :grzesiob@poczta.fm.Zaczęła się zima i częściej siedzę na kompie.Teraźniejszość Głowaczowa i okolic to niezasypane dołki i walający się złom.Można ponieść karę za nie swoje czyny.Za kilku pseudoposzukiwaczy nie potrafiących zrobić po sobie porządku odpowiadają inni...
Bandzior26 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 GrzesioB myślę że w grudniu na spokojnie możemy zorganizować wspólny wypad. Jestem chętny a poza tym do Głowaczowa z rodzinnej miejscowości w której już co prawda nie mieszkam mam 2 km. więc bliżej się nie da. Chętnie pokażę Ci fajne dołki i za drobnicą z Tobą pochodzę. Jęli jest ktoś chętny zapraszam. Upieczemy jakąś kiełbę i wypijemy co nieco hehehe. Darz dół.
scyzor76 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 eee tam panowie, coś tam jeszcze można znaleźć w tych rejonach, ja tam latam już od paru lat i jakieś drobiazgi znajduje. Ciekawią mnie wypowiedzi thompsona o zaje fajnych osiągach salamandry(mam ją od 4-lat), hełm do głębokości 1metra wykopałem , ale żeby głębiej? Prosiłbym cię thompson o info na temat ustawień sprzętu. Chętnie panowie bym się załapał na jakiś wypad , pozdr
Thomson. Napisano 7 Luty 2009 Napisano 7 Luty 2009 Ogólnie to ja juz zmieniłem sprzęt,ale ustawienia zapamiętałem. Więc tak:Praca ITłumik grunt 3Reg dźwięk. 10Dyskryminacja 10balans grunt -()-To są najlepsze nastawy na militarkę. Trzeba pamiętać jeszcze o wolnym przemiataniu sondy bo na głębokie fanty wolno reaguje.PS: Oczywiście ja używałem cewki 37cmPozdro...
boat88 Napisano 11 Luty 2009 Autor Napisano 11 Luty 2009 kolego Thomson. latasz na smetku jak się nie mylę,też na nim śmigam na sondzie 30.no i na innych ustawieniach.gdzieś na przyczółku latasz jeszcze??
Thomson. Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 Kolego pomyłka- nie biegam za Smętkiem lecz z Minelabem wcześniej z Salamandrą.Co do miejsc to wszelkie sławne rejony omijam szerokim łukiem. Interesują pnie miejsca na jak najdalej położone od Studzianek itp. W głęboki okopy nawet nie wchodze. Tylko moco zasypane . Dobre są jeszcze małe dołki ledwo widoczne. Pozdro... PS A ty po jakich okolicach biegasz???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.