Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 Sympatyczny i drogi prezent:http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5976378,Do_Polski_ma_trafic_cenna_kolekcja_map_i_archiwaliow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Jakaś interesowna filantropia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 I to jest świetna wiadomość! Takiego zbioru kartograficznego nie ma nikt na świecie. Polecam wywiad z p. Niewodniczański z Gazety:http://wyborcza.pl/1,76842,4329882.htmlZa taki akt należy się order Orła Białego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 Martian- jakaś teoria spiskowa?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Jak zwykle - pewnie chodzi o potajemne wykupienie Zamku Królewskeigo w Warsaw (razem z kolumną Zygmunta) ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Czemu tam spiskowa, jedynie jak ktoś stawia warunki dam ci bułkę a ty u mnie popracujesz tydzień to coś nie gra, jeśli bez warunków to dar serca i szlachetny uczynek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 Może faktycznie zauważył, że z naszymi elytami się nie dogada, a zdrowie już nie te i nerwów szkoda. Latem (?) był w GW długi wywiad z N.- zapamiętałem że jego synowie nie są zainteresowani kolekcją ( a dokładnie jej rozbudową ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Nie zrozumiałem ie dogada" jak by chciał z dobrej woli to by przekazał, a może Niemcy synkom coś obiecali w zamian...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 Martian, z tego co wiem, całą swą kolekcję zbudował za własne ( bodajże czerpane z browarów ) pieniądze. I generalnie zarówno z pieniędzmi jak i z kolekcja może zrobić co chce. A, że miał idee fix barteru to inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Pewnie jego sprawa, i jego wizerunek niech robi co chce. Jak się nie dogada figa na Polakom.... Ja też czerpię browary", ale nie jestem taki interesowny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Martian a czytać po polsku potrafisz?Cytaty z tekstu:Kolekcjoner Tomasz Niewodniczański powiedział w piątek, że zamierza wkrótce przekazać polską część swoich zbiorów kartograficznych i archiwalnych Zamkowi Królewskiemu w Warszawie.:I:"Oddaję bez warunków"Przestałem wierzyć, że Polska dogada się z Niemcami, a zależy mi - tym bardziej, że źle się czuję - by Polska część moich zbiorów uratowała na zamku - powiedział Niewodniczański. - Dlatego oddaję je bez warunków".A na koniec:Obecnie sporządzana jest dla celów podatkowych wycena zbiorów, które miałyby trafić do Polski."Dlaczego więc piszesz: Jak się nie dogada to figa Polakom"?Człowiek robi wspaniały, bezinteresowny gest wzbogacający zbiory Zamku Królewskiego a Ty Martian doszukujesz drugiego dna"Jakie to charakterystyczne jakie polskie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Nie charakterystyczne polskie, ale moje bo nie przeczytałem twojego linku a jedynie link Yeti'ego. Jeśli tak to przepraszam serdecznie tego pana i wszystkich co to czytali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Rzecz w tym, że cytaty wziąłem z artykułu, do którego link podał właśnie Yeti... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 Martian, czytałeś śnurek czy artykuł, do którego prowadził. Ja podałem Przestałem wierzyć, że Polska dogada się z Niemcami, a zależy mi - tym bardziej, że źle się czuję - by Polska część moich zbiorów uratowała na zamku - powiedział Niewodniczański. - Dlatego oddaję je bez warunków" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Właśnie nie doczytałem -te piprz. banery. Mea culpa sorry jeszcze raz tym bardziej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 OT- i tak dzięki, że nie dostałem sucharka, ponieważ teraz to z dwoma modami zadzierać....;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Nie masz co się ać" - słyszałem, że jesteś pod ochroną ;)))Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 20:19 21-11-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Listopad 2008 Autor Share Napisano 21 Listopad 2008 Martian- normalnie pojechałeś po bandzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Listopad 2008 Share Napisano 21 Listopad 2008 Poniał to ja ginący gatunek jestem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.