Raned Napisano 19 Luty 2004 Autor Share Napisano 19 Luty 2004 Z jakiego karabinu strzelano tymi pociskami? Czy był to wczesny wzór Mausera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Raned - rzuć skan dna łusek. Jesli wyglądają tak jak, któraś z tych to jest to Mauser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Wszystko fajnie, tylko na niektórych łuskach mam carskiego orła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 22 Luty 2004 Autor Share Napisano 22 Luty 2004 Skan jest mało czytelny, może to jest dwugłowy orzeł austriacki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Jak już jestesmy przy 19-wiecznych, to trafiłem raz w Gdańsku 10.4 mm włoskiego, skąd się wziął? Nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Taki jak nr 4 na skanie SWaldka, znalazł ktoś jeszcze takowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 WitamZdjęcie przedstawia dno łuski 11x59 R Gras wz. 1874.Ta została wyprodukowana przez francuską firmę Societe Francaise des Munitions z Issy-les-Moulineaux.A tak wygląda dno łuski 11x59 R Gras produkcji amerykańskiej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 Na łusce jest nietypowy emblemat. Czy ktoś wiem kto jest producentem i do jakiej broni pasuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 Ciągnąc temat starszej amunicji. Tak wygląda dno łuski 10,85x25 Reichsrevolver produkcji niemieckiej (dokładnie Spandau)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 Mathew.Powyżej masz wyjaśnioną kwestię Twojej łuski (Societe Francaise des Munitions z Issy-les-Moulineaux)Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 ... a dzięki, dzięki. Myslałem, że opis dotyczy Twojej fotki. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 22 Luty 2004 Share Napisano 22 Luty 2004 WitamTen ostatni skan przedstawia dno łuski 11,15x58R Werdl.Zdjecia kilku den łusek Werndl zamieściłem na stronie http://www.jaro5.republika.pl/ , mozna poprzeglądasć i porównać.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 ... a emblemat ciekawy. Nieprawdaż ? Wygląda jak jakieś dwa skrzyżowane potykacze, hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Witam!!!Oto łuska i pocisk Berdana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 i kryza berdanika.Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Luty 2004 Share Napisano 21 Luty 2004 mietek możesz wrzucić skan łuski i denka tego włoskiego.....a wziąść się mógł z okresu I wojna...ja w bornym-sulinowie znalazłem norweskie z I wojny:))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Raned
Z jakiego karabinu strzelano tymi pociskami? Czy był to wczesny wzór Mausera?
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.