mordex Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 Witam, mam pytanko czy da sie jakos wyprostowac skrzydełko, bardzo zalezy mi na tym aby nie bylo ono nadgięte, proszę o pomoc dzieki z gory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordex Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 foto2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordex Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 foto3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordex Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 a przy okazji moze ktoś ja zidetyfiukuje, kto posiadał takiego orzełka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 Mi się wydaje że tego się nie da wyprostować może się złamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 Ten ptaszek swoje lata ma... A jak doskonale wiesz metal z wiekiem staje się coraz bardziej kruchy... W ięc nie prostuj tego bo napewno pęknie, zostaw takie jakie jest nawet w tym stanie jest to odjechany fancior. Szkoda by było go zniszczyć. Daż Dół tadeks6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 Można podgrzac i wyprostowac. Ale nie wiem czy w miejscu podgrzania nie zmieni sie barwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordex Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 dzieki panowie, o podgrzac to do jakiej temperatry ? chyba jakims palniczkiem :) bo chce zrobic gablotke i te zlamane skrzydelko moze sie nie zmiescic:) Pozdrawiam Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 ...takie rzeczy to ja tylko we wrzątek wkładam.Zawsze zostaje ślad po prostowaniu a i nie ma gwarancji że nie pęknie.Nic na siłę i pomału,co pewien czas zanurzać we wrzątku.Potem używam drewienka a czasem i innych rożnych narzędzi:)...dość istotne miejsce to moment zgięcia,z reguły usztywniam to miejsce i dopiero staram się prostować.Musisz pokombinować..parę dni temu prostowałem odznakę,którą wystawiam na identyfikacji,widać ślady prostowania,skrzydełka były zagięte całkowicie do środka...efekt oceń sam i czy warto próbować:)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=643745pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 14 Listopad 2008 Share Napisano 14 Listopad 2008 Ptaszysko jest z aluminium (chyba), wiec odradzam zabawy z palnikiem. Pomimo ogrzania na 99,9% pęknie przy prostowaniu. A jest jeszcze możliwość, że się przytopi, a nawet przypali. Stopy aluminium z których robi się takie rzeczy raczej nie lubią wysokich temperatur.Co do pochodzenia, może to być gapa leśnika:http://www.germanmilitaria.com/Political/photos/N030358.htmlpocztowca:http://www.germanmilitaria.com/Political/photos/N023959.htmlewentualnie Bahnschutz-uZostaw tak jak jest.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordex Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 dzieki panowie Wielkie, Przemyśle co dalej z tym ptaszkiem :) Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordex Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2008 Witam zaryzykowalem a efekt przedstawiam czasem warto podjac ryzyko, gotowanie w wodzie i prostowanie pomoglo:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.