XII Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Witam,Fotka przedstawia ten dziwny item z każdej strony. Jest to tak jakby sześcianik o boku do 10mm (nie jest równy) na którym widnieją dziwne znaki, litery. Może ktoś wie co to kiedyś było i do czego służyło lub co to za znaki, litery? Może to przedmiot z kosmosu bo jest strasznie ciężki jak na swój rozmiar ;) ?Pozdrawiam.
8total4 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=324598#324614pozdro!
XII Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 no ok dzięki za wskazanie podobnej" identyfikacji ;) ale mam ale :) mianowicie mój item nie jest bączkiem... to raz, a dwa to przyglądając się na fotki z pod linka podanego przez Ciebie odnoszę wrażenie, że na mojej kosteczce widnieją te znaczki w odbiciu lustrzanym :) ...domyślam się, że moje znalezisko miało za zadanie stawiania odcisków... Jeśli to nie bączek to co to było ? :)Pozdrawiam. PS. Dość ciekawe to jest w sumie. Czytając tamtą identyfikację troszkę wyobraźnią mi ruszyło ;)
Raned Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Znowu wyważanie otwartych drzwi: jest to bączek a litery są hebrajskie. Przeczytaj wyjaśnienia milbasa w uprzednio załączonym linku. Bardzo popularne znalezisko na ścianie wschodniej.
XII Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 no ok nie mówię, że to nie bączek... ale zauważ, że litery na nim są w lustrzanym odbiciu... heh o to mi chodzi ...wiem - masło maślane... Jeśli nie ma to znaczenia to OK.Pozdrawiam.
siwyr Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 jestem ze ściany wschodniej bączków hanukowych nakopałem się sporo i nigdy takiego nie znalazłem .Ale wg. mnie to jest jakaś jego odmiana"Pozdro Siwyr.
von Neumarkt Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 Witam,może to głupie co napiszę ale być może to bączek dla mańkuta,może znaki muszą obracać się w jakiejś kolejności,a leworęczny wiadomo że zakręci odwrotnie,więc stąd lustrzane odbicie,niech ktoś sprawdzi czy kolejność znaków też nie jest odwrotna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.