sudajew Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 Witam, ma kamerę cyfrową która jest na takie małe kasetki Mini DV, i tu zaczyna się mój problem, bo nie wiem jak przegrać z nich obraz na komputer. Czy ktoś by mi mógł doradzić jak to zrobić, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, i jaki kabel kupić??
Swiety82 Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 Zobacz czy kamera nie ma wyjścia zewnętrznego, tak kiedyś było że z kamery się przesyłało obraz przez kabelek na wideo czy kompa.A poza tym od tego są specjaliści na elektroda.pl, podpowiedzą fachowo co i jak.Padre.
woytas Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 jesli cyfrowa to powinna miec wyjscie ieee 1394 - kupujesz karte (duzo komputerow ma takie wyjscie na plycie glownej), kupujesz kabelek, program np pinnacle i heja
sudajew Napisano 10 Listopad 2008 Autor Napisano 10 Listopad 2008 przy kamerze mam właśnie takie wejście, ale za to nie umiem znaleźć tego drugiego(co ma być na płycie głównej). Nie wiem czy jestem mało spostrzegawczy, czy porostu moja karta nie posiada tego wejścia, a do najnowszych nie należy, bo ma z dobre 5lat.
woytas Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 to jest to wyjscie - kompa masz staruszka wiec chyba nie bedzie.Wejdz na alledrogo wbija cos takiego FIREWIRE IEEE 1394 i za 20-30 zeta kupisz wlasnie taka karte na PCI, kabelek se tez odrazu dokup (mozna zestawy kupic)
Swiety82 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Wystarczy że masz kartę sieciową, powinno mieć wyjście IEEE 1394.Jak sprawdzić czy masz i czy obsluguje?Wchodzisz w swoje połączenia sieciowe z panelu sterowania, i jeśli masz wśród połączenia z netem i połączenia lokalnego połączenie 1394 znaczy że masz takie wyjście. Szukaj z tyłu sieciówki. Połączenie będzie widniało jako rozłączone(status)Padre
sudajew Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Panowie nie wiem jak dziękować, już wszystko wiem, okazało się ze kartę sieciową też mam badziewną i nie posiada takiego wejścia, więc jedyne wyjście zrobić zakupy na allegro:)Wielkie Dzięki i Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.