roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 Witam Szanowne GronoWłaściwie chodzi mi o nasze logo czy oznaczenie naszego hobby, może był by to początek jakiegoś zorganizowania naszej braci, choćby w coś na kształt związku wędkarskiego, lub kół myśliwskich (chociaż to drugie to może za daleko idący przykład) Wiem że temat był już na forum ale nijak nie mogę znaleźć a wydaje mi się że sprawa nie jest taka błaha, ponizej zamieszczam moje skromne projekty takiego znaczka.Jeżeli chodzi o moją opinię to widział bym to w dwóch wersjach:1. Jako naszywka ale nic wielkiego najwyżej 4 do 5 cm średnicy2. metalowy znaczek - coś w rodzaju korpusówki.Jestem raczej za czarno białą kolorystyką ale tak jak napisałem wyżej to tylko moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 propozycja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 propozycja 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 propozycja 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 to drugie - niezle wygląda - tu masz link do takiego samego tematu - słabo szukałeś :) http://www.odkrywca-online.com/nasza-odznaka,642359.html#642359 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 może ktoś z nas ma jakieś doświadczenia z wytwarzaniem takich gadżetów (szczególnie chodzi o wyroby z metalu) lub zna odpowiednich fachowców ewentualnie prosze o kontakt na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 Fakt nie postarałem się przepraszam za dublowanie wątków niech admin coś z tym zrobina marginesie to drugie też mi najbardziej cieszy okoPozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 Ostatni projekt wg mnie najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 skrzyzowanie saperki z kajdankami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 ale bez tego napisu odkrywczego.roizab, prawa autorskie wciąż twoje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owiewka Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 Witamjeśli chodzi o metalowe okrągłe znaczki na agrafkę (badziki) to mogę je wykonać w dowolnej ilości, oczywiści taniej niż ceny rynkowe. Kwestia jedynie zdecydowania się na jakiś wzór, ewentualnie kilka wzorów.pozdrawiamowiewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 Na innym forum o poszukiwaniach mają swój znaczek", moze i my stworzymy swój dla mnie wystarczyłaby tylko naszywka (haft komputerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 Ja myślę że wz powinien być jeden, taki sam dla wszystkich przez nich rozpoznawalny i akceptowany.po takiej wpince czy naszywce powinniśmy się nawzajem rozpoznawać, dlatego zaproponowałem coś w rodzaju korpusówki, mały dyskretny znaczek który można nosić w czapce koszuli lub w klapie garnituru.A w teren naszywka dla poczucia przynależności do grupy pasjonatów.Wz powinien zostać ustalony przez głosowanie sympatyków naszego hobby, a dla podkreślenia że należy się do jakiejś określonej grupy można dodać jej nazwę nad lub pod znaczkiem, coś w rodzaju naszywki POLAND" W PSZ na zachodzie.Myślę że tą akcję powinna zorganizować redakcja Odkrywcy" - w końcu to chyba nasz patron.PozdroPS Zorganizujmy się wreszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 naturalnie sprawą honorową jest, by nasz znaczek był większy od ich znaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 kol longwood naturalnie, a napewno bardziej błyszczącyA tak na poważnie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 św. słowa roizab - najlepsze było by zorganizowanie konkursu na znak graficzny na lamach tego forum - wszyskie prace ponumerowane powinne zostac poddane pod głosowanie i wyłoniny zwycięzca - ja nadal obstawiam drugi projekt który wg mnie wydaję się najbardziej oddawać ducha naszej pasji - są elementy naszej poszukiwawczej symboliki oraz element patriotyczny w postaci orła który dodaje wyrazistości projetu - znak wydaje się być taki dokończony" - takie jest moje zdanie - dobrze by było by wkońcu mieć ten jeden jedyny dla naszej społeczności emblemacik na plecaku - pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 Moją intencją nie jest oddzielanie się od innych forów, chciałbym aby powstał znaczek uniwersalny dla wszystkich pasjonatów historii- dla NAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 o widzisz, wróciłeś do tamtego wątku i uniwersalności" o której wspomniałem, więc odkrywca" siłą rzeczy, wicie rozumicie, kojarzy się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 jeżeli będzie z boku napis odkrywca jak na drugim projekcie bedzie jednoznacznie kojazyl sie z tym forum - pozatym jak sie nie myle pewne fora maja juz swoje znaki graficzne - nie wiem czy juz istniejace zechcieli by zmienic - wiec jednak na poczatek chyba bylo by lepiej zorganizowac cos dla tego forum - ale jak chcesz - twoje klocki- twoje projekty - ty tu rządzisz - pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 napis odkrywca to tylko propozycja, równie dobry może być poszukiwacz,historia,lub jakikolwiek inny.PS skoro publikuję na forum Odkrywcy to chyba normalne że użyłem tego słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 koledzy nie moje klocki i nie ja tu rządzę.projekty moje, ale oficjalnie deklaruję że zrzekam się jakichkolwiek praw autorskich jeżeli wybierzecie mój znak graficzny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 dlaczego uważasz to za normalne? a chwilę później prawisz o uniwersalności?zdecyduj się, chcesz identyfikacji z daną zbiorowością (to forum) czy dla ogółu środowiska, które zechce coś takiego sobie do tyłka czy innego elementu ciała przyczepić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 czyli idąc twoim tokiem myślenia ten sam znak a różne napisy dla różnych for, - czy jeden znak i jeden napis dla wszystkich? bo tak naprawde sam widzisz ciężko jest cokolwiek zorganicawać tu na miejscu a co dopiero jeśli trzeba by było pogodzić różne fora o tematyce historycznej i zorganizować je pod jednym sztandarem" - dla mnie wydaję się to nie realne - ja skupiłbym się na naszym odkrywcowym" gruncie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 A to Polska właśnie.PS. Chcę tylko aby powstał znaczek z którym mógłbym sie utożsamiać, ten wątek miał służyć powyższym celom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 W sumie macie racje - ODKRYWCAmea culpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.