roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 Witam Szanowne GronoWłaściwie chodzi mi o nasze logo czy oznaczenie naszego hobby, może był by to początek jakiegoś zorganizowania naszej braci, choćby w coś na kształt związku wędkarskiego, lub kół myśliwskich (chociaż to drugie to może za daleko idący przykład) Wiem że temat był już na forum ale nijak nie mogę znaleźć a wydaje mi się że sprawa nie jest taka błaha, ponizej zamieszczam moje skromne projekty takiego znaczka.Jeżeli chodzi o moją opinię to widział bym to w dwóch wersjach:1. Jako naszywka ale nic wielkiego najwyżej 4 do 5 cm średnicy2. metalowy znaczek - coś w rodzaju korpusówki.Jestem raczej za czarno białą kolorystyką ale tak jak napisałem wyżej to tylko moje zdanie
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 to drugie - niezle wygląda - tu masz link do takiego samego tematu - słabo szukałeś :) http://www.odkrywca-online.com/nasza-odznaka,642359.html#642359
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 może ktoś z nas ma jakieś doświadczenia z wytwarzaniem takich gadżetów (szczególnie chodzi o wyroby z metalu) lub zna odpowiednich fachowców ewentualnie prosze o kontakt na maila
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 Fakt nie postarałem się przepraszam za dublowanie wątków niech admin coś z tym zrobina marginesie to drugie też mi najbardziej cieszy okoPozdro
ms Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 ale bez tego napisu odkrywczego.roizab, prawa autorskie wciąż twoje:)
owiewka Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Witamjeśli chodzi o metalowe okrągłe znaczki na agrafkę (badziki) to mogę je wykonać w dowolnej ilości, oczywiści taniej niż ceny rynkowe. Kwestia jedynie zdecydowania się na jakiś wzór, ewentualnie kilka wzorów.pozdrawiamowiewka
Damian84 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Na innym forum o poszukiwaniach mają swój znaczek", moze i my stworzymy swój dla mnie wystarczyłaby tylko naszywka (haft komputerowy.
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 Ja myślę że wz powinien być jeden, taki sam dla wszystkich przez nich rozpoznawalny i akceptowany.po takiej wpince czy naszywce powinniśmy się nawzajem rozpoznawać, dlatego zaproponowałem coś w rodzaju korpusówki, mały dyskretny znaczek który można nosić w czapce koszuli lub w klapie garnituru.A w teren naszywka dla poczucia przynależności do grupy pasjonatów.Wz powinien zostać ustalony przez głosowanie sympatyków naszego hobby, a dla podkreślenia że należy się do jakiejś określonej grupy można dodać jej nazwę nad lub pod znaczkiem, coś w rodzaju naszywki POLAND" W PSZ na zachodzie.Myślę że tą akcję powinna zorganizować redakcja Odkrywcy" - w końcu to chyba nasz patron.PozdroPS Zorganizujmy się wreszcie
longwood Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 naturalnie sprawą honorową jest, by nasz znaczek był większy od ich znaczka
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 kol longwood naturalnie, a napewno bardziej błyszczącyA tak na poważnie ????
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 św. słowa roizab - najlepsze było by zorganizowanie konkursu na znak graficzny na lamach tego forum - wszyskie prace ponumerowane powinne zostac poddane pod głosowanie i wyłoniny zwycięzca - ja nadal obstawiam drugi projekt który wg mnie wydaję się najbardziej oddawać ducha naszej pasji - są elementy naszej poszukiwawczej symboliki oraz element patriotyczny w postaci orła który dodaje wyrazistości projetu - znak wydaje się być taki dokończony" - takie jest moje zdanie - dobrze by było by wkońcu mieć ten jeden jedyny dla naszej społeczności emblemacik na plecaku - pozdrawiam!
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 Moją intencją nie jest oddzielanie się od innych forów, chciałbym aby powstał znaczek uniwersalny dla wszystkich pasjonatów historii- dla NAS
ms Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 o widzisz, wróciłeś do tamtego wątku i uniwersalności" o której wspomniałem, więc odkrywca" siłą rzeczy, wicie rozumicie, kojarzy się...
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 jeżeli będzie z boku napis odkrywca jak na drugim projekcie bedzie jednoznacznie kojazyl sie z tym forum - pozatym jak sie nie myle pewne fora maja juz swoje znaki graficzne - nie wiem czy juz istniejace zechcieli by zmienic - wiec jednak na poczatek chyba bylo by lepiej zorganizowac cos dla tego forum - ale jak chcesz - twoje klocki- twoje projekty - ty tu rządzisz - pozdrawiam!
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 napis odkrywca to tylko propozycja, równie dobry może być poszukiwacz,historia,lub jakikolwiek inny.PS skoro publikuję na forum Odkrywcy to chyba normalne że użyłem tego słowa.
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 koledzy nie moje klocki i nie ja tu rządzę.projekty moje, ale oficjalnie deklaruję że zrzekam się jakichkolwiek praw autorskich jeżeli wybierzecie mój znak graficzny.Pozdrawiam
ms Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 dlaczego uważasz to za normalne? a chwilę później prawisz o uniwersalności?zdecyduj się, chcesz identyfikacji z daną zbiorowością (to forum) czy dla ogółu środowiska, które zechce coś takiego sobie do tyłka czy innego elementu ciała przyczepić?
kopacz18 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 czyli idąc twoim tokiem myślenia ten sam znak a różne napisy dla różnych for, - czy jeden znak i jeden napis dla wszystkich? bo tak naprawde sam widzisz ciężko jest cokolwiek zorganicawać tu na miejscu a co dopiero jeśli trzeba by było pogodzić różne fora o tematyce historycznej i zorganizować je pod jednym sztandarem" - dla mnie wydaję się to nie realne - ja skupiłbym się na naszym odkrywcowym" gruncie?
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 A to Polska właśnie.PS. Chcę tylko aby powstał znaczek z którym mógłbym sie utożsamiać, ten wątek miał służyć powyższym celom.
roizab Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 W sumie macie racje - ODKRYWCAmea culpa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.