Skocz do zawartości

Co to za rewolwer?

martian.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co to za rewolwer??? Nie wiem czy nie pomyliłem działów ale wydaje mi się, że nie;)
Niezła armata!. Nad magazynkiem bębnowym jeszcze pracuję i obrabiam - zamieszczę troszkę później;))) W przeciwieństwie do przewrotnej nazwy Colta Peacemaker'a", jest to zupełnie niegroźne narzędzie które w 100% zasługuje na taką nazwę...

Napisano
Bez dwóch zdań jest to popularny neutralizator ducha zwanego Ankou"

Ankou, czyli stróż cmentarza, to duch sprawujący pieczę nad miejscami, w których grzebie się zmarłych. Legendy o widmach tego rodzaju znane są w całej Europie, a wzięły się stąd, że w czasach przedchrześcijańskich w pierwszym grobie nowego cmentarza grzebano żywcem jakiegoś nieszczęśnika, aby odstraszał każdego - żywego czy umarłego - kto by chciał zakłócić spokój leżącym tutaj zmarłym.
W Wielkiej Brytanii wierzy się, że ankou przyprawia ludzi o mimowolny dreszcz, który czasami przebiega po plecach.
Napisano
don kojocie- blisko, blisko, ale forumy ci się pomyliły z paranormalnymi.. albo para nie...
Balans dodam tylko, że klawiatury brakuje, no i może lampy... Taki gadżet na tamte czasy był...!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie