kindzal Napisano 8 Maj 2009 Autor Share Napisano 8 Maj 2009 Fajne kulki, gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 proszę podaj wagę kulki,czy to są granaty???? jak trafiłeś teraz to masz farta.obecnie nie do trafienia w lamsd??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Jest w tym wątku na czym zawiesic oko.Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Kulki analne" pierwsza klasa ;) POZDROOO!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 wszystkie kulki mam peŁne(najwięcej wychodzi tych 12kg.)Nie trafiŁem jeszcze ozrywkowych" w caŁości,tylko fragmenty-i nie są z Lamsd. :)chodzisz na all metal z kanarkiem?? czy na dyskryminacji??"To zależy czego i gdzie szukam.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Cos mi mówi że kulki są z Festung Neisse;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 trafiony-zatopiony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 moje ostatnie trafienie ze strychu...http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/dsc01329.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/dsc01331.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/dsc01330.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 polskich dekli od puszek to raczej nie spodziewaŁem się w poniemieckim domu na naszych terenach...Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 Dzis pozycje Odry tylko nie wiem czy współczesna czy z wojny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 MARO, te części pochodzą z karabinu Mauser Gewehr 98. Prawdopodobnie były używane przez Volkssturm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Profos.Tak z ciekawosci po czym ten Volksstum wnioskujesz?pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 ponieważ właśnie Volkssturmiści byli uzbrojeni w takie karabiny. Napisałem prawdopodobnie, co znaczy, że mógł także używać go zwyczajny" żołnierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Właśnie zaglądnąłem do książki... Volksturm także używał włoskich karabinów Carcano) i holenderskich karabinów maszynowych. Takie długie Mausy wychodziły kiedyś na pozycjach gdzie walczyli właśnie Volkssturmiści - stąd moje przypuszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 Witam Co do Volkssturmu to mojego miasta broniły między innymi takie sklecone z pospolitego ruszenia oddziały(HJ,Volkssturm itp.)W rejonie gdzie wyszły części z Mauserów wyłapano i rozbrojono sporo niedobitków(na kierunku wycofywania się oddz. niem.).Teoria bardzo prawdopodobna.Pozdrawiam-Maro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 Maro to tak samo ja się nie spodziewałem polskich monet z okresu miedzy wojennego na opolszczyźnie ;) A wyszło pare ładnych złotych ;) Czasem opolszczyzna też potrafi zaskoczyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Witam.Wpadło mi ostatnio trochę nowych butelek do zbiorów :)Te akurat wyszły ze stawu w parku.Na największej napis-ZORNIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 A te już ze strychu...Na tej resztka etykiety,widać nazwę miasta- NEISSE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 chyba po jakimś drinku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Po piwie.Obie z browaru:NEULANDER DAMPFBRAUEREI-OSCAR KAHL(Neuland-dzielnica Nysy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 z bliska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARO.D Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.