BRAT_MIH Napisano 2 Listopad 2008 Autor Napisano 2 Listopad 2008 Takie coś przełamane znalazłem na polu. Całująca para, jakies kwiatki, wygląda na stempel - jakas zabawka dla dzieci, co to może być?
BRAT_MIH Napisano 2 Listopad 2008 Autor Napisano 2 Listopad 2008 Nie zaśmiecaj mi wątku. Obejrzyj sobie Nianię.
longwood Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 kolego, a to nie napisy tam są u dołu?Zdaje się, że tak, i zdaje się, że w nich zawarta jest odpowiedź na Twoje pytanie.To może być matryca do wytłaczania okładki książkowej
BRAT_MIH Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 Napis oczywiście po niemiecku, pospieszyłem się, jakoś źle spojrzałem. Udało mi się zidentyfikować po zakupieniu skanera i zeskanowaniu lustrzanym.Tekst brzmi: Udane ujecie... i Panstwa zdjecia wywolywane tanio i szybko."Podejrzewam, ze to pieczatka reklamowa jakiegos fotogafa, ktora przystawial z tylu na wywolywanych u niego zdjeciach. Tak dokańczam temat, może kiedyś ktoś początkujący wyciągnie podobne i będzie miał zagadkę :)
abcd Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Jest to zapewne materiał poligraficzny-matryca chemigraficzn, służyły do druku,mogła być np wmontowywana w treść gazety.
BRAT_MIH Napisano 2 Listopad 2008 Autor Napisano 2 Listopad 2008 Czy mógłby ktoś te napisy rozszyfrować. Stempel ma wymiary 4x4 cm.
Pytanie
BRAT_MIH
Takie coś przełamane znalazłem na polu. Całująca para, jakies kwiatki, wygląda na stempel - jakas zabawka dla dzieci, co to może być?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.