pawel_breslau Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 Około metra od nich lezał bagnecik niemiecki ale nie wiem czy jest to policyjny czy też paradny.Jak ktoś będzie coś wiedział to niech da znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 i jego druga strona.Ostrze niklowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 http://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum23/pb170018.jpgmiales racje ze zostawiles to scierwo w lesie..to detonator z pentrytem, bardzo niebezpieczny..wbrew pozorom jak na taką małą popierdółke" - jest w stanie rozprawić się z człowiekiem, a niewiele potrzeba by wybuchło (z tego co pamiętam - mocniejsze potarcie i jest kłopot).pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 I całość.Wyszła jeszcze góra od żarłoka ale bez zapięcia i trachnięta przed odłamek.Ale ogólnie toładny stan.Do tego części okulara od maski i kilka łuseczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 Dzięki 8total4.Będę miał na uwadze to co napisałeś i jeśli takie coś wyjdzie" nastepny raz to będę wiedział żeby tego nie ruszać.A odnośnie tych ostatnich rzeczy to wyszły przy Odrze niedaleko wioski której juz zresztą nie ma bo została zrównana z ziemią.A wszyscy kopiący w okolicach Wrocławia zapewne wiedzą o którą wioskę chodzi :).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Witam ponownie.A oto mój ostatni nabytek od kolegi za 80zł.Hełmik polski wz 31/50 (chyba :)).W każdym razie podpinka wczesnego wzoru.Zresztą oceńce sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Jego bok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Fasunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Pieczątki wewnątrz kieszonek na poduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Pieczątka tuszowa przy jednym z mocowań podpinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 I to co mnie najbardziej zadziwiło to dwa nr na daszku.Zawsze spotykałem się z jednym a tu proszę:)Nr 61 20,@ jest słąbo widzoczna i trzeba się dobrze przyjżeć.Już wiele słyszałem o tych hełmach ale nikt nie znał odpowiedzi na pytanie po co te nr były nabijane.W jakim celu?Pozdrawiam.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary DZ Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 Ta zapinka od koalicyjki" to zaczep rapci od kordu Luftwaffe 1 wzoru. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Dzięki Hary DZ.Myślałem że to od koalicyjki.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 Ta dziwna szabelka to kord z XV- XVI wieku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 28 Maj 2009 Share Napisano 28 Maj 2009 R51 zapodaj jakis link, chetnie bym poczytal w temacie..ewentualnie jakies zrodlo, ktore pozwala datowac.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_breslau Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Witam.R51,jak masz żeczywiście jakieś linki albo info z czego korzystałeś identyfikując ten kord to podaj go.Będę wdzięczny.Pozdrawiam.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beamter Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Mnie to raczej wygląda na tasak z epoki napoleońskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.