MrSmith Napisano 29 Październik 2008 Autor Napisano 29 Październik 2008 Witam.Pechowego dnia trafła się jedna ciekawa rzecz.Średnica ok 13 mm.Z tyłu ma dookoła jakieś sygnowania ale nieczytelne.Nie będzie lepszych zdjęć bo jest za mały żeby dobrze go ująć.Jakieś pomysły?
8total4 Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 dedukując - producent zapewne Fryderyk Biertumpfel, z Warszawy, guziczek XIX wieczny, niestety potrzeba jasniejszych fotek,na moim monitorze - nie widac nic..pozdro!
MrSmith Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 A może teraz komuś się uda rozpoznać?Nie mieliście nic podobnego?Wg. mnie wygląda na jakiegoś księcia albo dowódcę wojskowego. Widać wąsy, włosy do ucha, oraz zarysy płaszcza.
8total4 Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Może to Kazimierz Pułaski ?postaram się sprawdzić, czy nie było żadnej rocznicy związanej z Tą osobistością, w czasie gdy guziki bił Fryderyk Biertumpfel (1832-1869)50 lat od śmierci K.Pułaskiego mijało w 1829r,wiec 3 lata przed tym, zanim zaczął produkcję Biertumpfel..Może coś Komuś przychodzi do głowy?pozdro!
banderas Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Cze.Może to Michał Czajkowski-Sadyk Pasza,podobny.Widziałem kiedyś podobną spinkę do mankietów z XIX w.pzdr.
martian. Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Daj ładne fotki. Mnie to przypomina Lelewela ten przykład...;)
8total4 Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Lelewela tez rozważałem.. proponuję natrzec guzik oliwką, ciut wysuszyc i pstryknac fleszem, wtedy wyjdzie kontur..pozdro!
kilgore Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Witam.Na stronie pugowizy jest kilka guzików z popiersiami.W sumie nieco przypomina może cara Mikołaja I.(choć pugowizowski jest z epoletami)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.