avena Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 podczas moich spacerów po lesie spotkałem taki kamień
BRAT_MIH Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Zapewne w dawnych czasach miało to służyć jako kierunkowskaz.
avena Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 podczas moich spacerów po lesie spotkałem taki kamień
avena Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 czy ta strzałka wyryta coś może znaczyć
Swiety82 Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Niemcy wogóle lubowali się w kamieniach(o ile ów kamień jest na terenach poniemieckich), i tak może to być kamień-drogowskaz, może być kamień pamiątkowy a może być ot taki sobie kamień... taki przykład-duża górka-poniekąd urwisko, w dole rzeka, a na górze kamień z napisem Widok na rzekę Bóbr"... więc jeśli to jakiś drogowskaz, to pewnie gdzieś Cię zaprowadzi, jeśli co innego to też warto się rozejrzeć po okolicy. A może to po prostu kamień z granicą czyjejś działki.Swoją drogą kamienie bardzo źle na zdjęciach wychodzą, i naprawdę trzeba się przypatrzeć aby rozpoznać ze zdjęcia strukturę rytu...
Pytanie
avena
podczas moich spacerów po lesie spotkałem taki kamień
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.