Teges Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 Szuakłem po necie ale nie mogłem znaleźć takiego ;] Podejrzewam że to cuś do rogatywki albo furażerki, ale pewien nie jestem.Wyszywany srebrną nicią na kawałku blaszki obciągniętej zielonym materiałem.
yorik Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Można je było kupić w tzw. sklepach mundurowych" ale tylko dla oficerów. Wyszywaniem zajmowały się kobiety chałupniczo. Np. pani w kiosku w moim sąsiedztwie wyszywała różne orzełki jak się jej nudziło. :)
Teges Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 Szuakłem po necie ale nie mogłem znaleźć takiego ;] Podejrzewam że to cuś do rogatywki albo furażerki, ale pewien nie jestem.Wyszywany srebrną nicią na kawałku blaszki obciągniętej zielonym materiałem.
Teges Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 Z tyłu dwa miedziane druciki do przypięcia orzełka. Spod materiału wyziera jakies aluminium. Widać, że był szyty na szybko. Może akieś poprawki?
zbyniek Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Jest to orzełek,od czapki prl(taka okrągła).pozdr
zbyniek Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 http://pu.i.wp.pl/?k=MTE2ODc5NDEsMzIzNDcw&f=p336.JPGto jest link, bo fota się nie chce załadowac.pozdr
Pytanie
Teges
Szuakłem po necie ale nie mogłem znaleźć takiego ;] Podejrzewam że to cuś do rogatywki albo furażerki, ale pewien nie jestem.Wyszywany srebrną nicią na kawałku blaszki obciągniętej zielonym materiałem.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.