XII Napisano 16 Październik 2008 Autor Napisano 16 Październik 2008 Witam,Czy ktoś mnie oświeci co to jest? Przypomina łyżeczkę. Wykopałem to z 2ch dołków 10-15cm od siebie na głębokości ok. 20cm jest to dość ciężkawe, gdzie nie gdzie wychodzi srebrny kolorek (fotka tego nie ukazuje). Na pewno jest ułamane :D no i ktoś próbował to jakoś połączyć - są ślady (lutowania?). Część która służyła do trzymania jest wytłoczona z płaskiej blachy na lekko wypukły kształt. Mam pewne podejrzenie co to może być ale wolę dać szanse Wam by mieć pewność, że to jest to ;) Ciekawe czy jest srebrne.Pozdrawiam.
karpik Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 Mi też wyszła taka łyżeczka" Ma jakieś zawinięte wąsy.
Raned Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 To bardzo proste: klapka dętego instrumentu drewnianego, dość częste znalezisko.
Raned Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Moja wypowiedź dotyczy łyżeczki" karpika, a nie XII.
karpik Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 O, to chyba będzie to:) Stare zdjęcie. Zapomniałem, że ma zawiasik".Pozdro.
XII Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 No tak proste :) klapka... ale moje to co to ? :> karpik wykorzystał moment i się dowiedział co to jest :D a ja nie :(Pozdrawiam. :)
karpik Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Trza śledzić wątki i zawracać gitare:) Im więcej fotek tym więcej info. Najlepiej opisać w miarę możliwości:))Nr.1 to G"- jakaś odznaczka na wąsy, 2- nie wiem ale znalazłem już 5 takich samych, 3 to kluczyk do zegarka, 4 to przysłonka" zamka- kufra, skrzyni..., 5 to pewnie obciążnik sieci:)Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.