danieloff Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 Witam, taki ciekawy emblemat wyszedł w okopie na niemieckich pozycjach. Czy komuś się on z czymkolwiek kojarzy? Mi przypomina coś na kształt klucza wiolinowego, może emblemat z jakiegoś instrumentu? Akordeon?
danieloff Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 Z tyłu ślady zaczepów. Emblemat nieco za duży, jak na pagon, a poza tym nie przypomina żadnej ze znanych odznak muzykantów żadnej armii. Stawiam na logo z czegoś, np. akordeonu. I tu pytanie - jakie są znane stare marki akordeonów?
Raned Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 Wydaje mi się, że to fragment większej całości i w jednym miejscu widać ślad odłamania. Nie przypomina to klucza wiolinowego (jedynie w charakterze).
zancus Napisano 14 Październik 2008 Napisano 14 Październik 2008 może to być monogram inicjałów np. SM. M jest w połowie oderwana
danieloff Napisano 14 Październik 2008 Autor Napisano 14 Październik 2008 Albo początek napisu: Si..., np. Simson, Siemens, Simca, trzeba będzie przejrzeć jakieś stare loga.
Pytanie
danieloff
Witam, taki ciekawy emblemat wyszedł w okopie na niemieckich pozycjach. Czy komuś się on z czymkolwiek kojarzy? Mi przypomina coś na kształt klucza wiolinowego, może emblemat z jakiegoś instrumentu? Akordeon?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.