Jankes90 Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 Witam, mam pytanko do szanownego grona, otóż kupiłem niedawno skrzynkę do MG tylko nie wiem jakiego. Wiem że MG z czasów I-szej wojny światowej. A drugie pytanie to na jaki kolor powinna być pomalowana? Czy ma ktos może zdjęcie takowej skrzynki z np zachowaną oryginalną farbą?Dla podpowiedzi skrzynka jest długa jak II-go wojenna do MG 34, lub 42 a szeroka jak dwie postawione obok siebie.W następnych postach jeszcze 2 dodatkowe zdjęcia.Dziekuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Brak przegrody nie powinien dziwić z jednego powodu - jeśli po wojnie miała cywilne zastosowanie można było do niej wrzucić większe rzeczy i nie było problemów z ich wyciągnięciem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 Bardzo dziękuję Panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 A powiedzcie mi czy można ją pomalować na panzergrau? Bo powiem szczerze z szarych to tylko taką farbę mam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 Witam, mam pytanko do szanownego grona, otóż kupiłem niedawno skrzynkę do MG tylko nie wiem jakiego. Wiem że MG z czasów I-szej wojny światowej. A drugie pytanie to na jaki kolor powinna być pomalowana? Czy ma ktos może zdjęcie takowej skrzynki z np zachowaną oryginalną farbą?Dla podpowiedzi skrzynka jest długa jak II-go wojenna do MG 34, lub 42 a szeroka jak dwie postawione obok siebie.W następnych postach jeszcze 2 dodatkowe zdjęcia.Dziekuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 21:52 12-10-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 12 Październik 2008 Autor Share Napisano 12 Październik 2008 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 Ja tą skrzynkę kupiłem przez przypadek za okazyjną cenę (60 zł) ale że jestem rekonstruktorem to chciałbym ja wykorzystać do mego fachu bo akurat nadchodzi sezon rekonstrukcji Powstania Wielkopolskiego, a ja odtwarzam niemca ;) i głupio tak z niepomalowaną biegać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Skrzynka do MG 08/15, w czasie I wojny nie było takiego przebierania w MG jak w czasie II, nie było nieskończonej ilości wzorów, wręcz przeciwnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 inne zdjęcie z epoki, naturalnie do MG-08, sam się zakręciłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Dwa zdjęcia w kolorze jakie znalazłemhttp://www.mg08.de/Zubehoer/Patronenkasten11mOK.JPGhttp://www.mg08.de/Zubehoer/PK11oben.JPGRzadka i fajna skrzynka w fajnym stanie, nie ma co z nią więcej robić niż odczyścić i dołączyć do kolekcji.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 I na deser inne w kolorzehttp://forum.exler.ru/arc/uploads/127/post-1132165987.jpgpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Jankes90
Witam, mam pytanko do szanownego grona, otóż kupiłem niedawno skrzynkę do MG tylko nie wiem jakiego. Wiem że MG z czasów I-szej wojny światowej.
A drugie pytanie to na jaki kolor powinna być pomalowana? Czy ma ktos może zdjęcie takowej skrzynki z np zachowaną oryginalną farbą?
Dla podpowiedzi skrzynka jest długa jak II-go wojenna do MG 34, lub 42 a szeroka jak dwie postawione obok siebie.
W następnych postach jeszcze 2 dodatkowe zdjęcia.
Dziekuję i pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.