Skocz do zawartości
  • 0

Lufa

greku

Pytanie

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
spokojnie, działamy legalnie jako muzeum, jeżeli ktoś jest zainteresowany to serdecznie zapraszamy, można nas odnaleźć w internecie jako Stowarzyszenie Dreyse, lub Muzeum Miejskie w Górowie Iławeckim
Napisano
dzięki, fajny gdżet, czyli jak to cacko nazwać ?

Erma EL24 22 - wkładka ćwiczebna do karabinu mauser mod.98
???
Napisano

Dzięki vis 1939 za tego linka do ermy. Nie wiedziałem , że mam taką perełkę! Stan magazynowy , są jeszcze ślady starego oleju.Kupiłem to pudełko kilka lat temu za jakieś drobne na rynku w Gdańsku-Przymorzu.
Pozdrawiam!
Marek.

Napisano
prośba, pewnie już to było wałkowane, ale odszukać nie mogę odszukać, może ktoś podać producentów i ich kody stg 44 ?
Napisano
nie taka sama ale podobna zobacz chociażby długość tej lufy w odniesieniu do zasobnika jest krótsza od standardowej lufy do mg 34 tak samo wylot lufy jest inny w tej na zdjęciu lufa zwęża się ku końcowi i na samym jej końcu znowu rozszerza natomiast w 34 jak to widać na linku zwęża się jednostajnie do końca no i jak już pisałem komora jest inna to znaczy podobna w kształcie do 34 ale jednak rożni się szczegółami
Napisano
Przejrzalem troche wasze zdjęcia na twarzoksiążce i dla mnie jesteście guru. Super kolekcja z klimatem. Prawdziwe rzeczy z klimatem i śladami wojny. Gratuluję i powodzenia. Odwiedzę was koniecznie.
Napisano
Mam nadzieję,że nie obraziliście się za słowo szrot" ale w razie czego zasugerowałem pewnym smutnym" panom, że nie ma się do czego przyczepić ale jak wszystko jest legal to super i jeszcze raz GRATULUJĘ. Takie szroty to ja po prostu uwielbiam - mają swój klimat. Jak będę w Waszych stronach to na pewno was odwiedzę.A teraz zabieram się za Waszą galerię. Powodzenia
Napisano
Jeśli chodzi o tą lufę od MG to tez potwierdzam ,ze jest to wersja dla spadochroniarzy.Kiedyś trafiłem taką sama,ale w gorszym stanie.Gratuluje pięknego fantu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie